|
، جلد ۱۸، شماره ۲، صفحات ۲۲۳-۲۳۲
|
|
|
عنوان فارسی |
اثر بربرین سولفات و بربرین کلرید در شرایط برونتنی بر رشد و تولید آفلاتوکسین توسط آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوس پارازیتیکوس |
|
چکیده فارسی مقاله |
زمینه مطالعه: آفلاتوکسینها، سموم قارچی مضری هستند که میتوانند خوراک دام و محصولات غذایی را آلوده کنند. ترکیبات گیاهی بهعنوان عوامل بالقوه برای مهار رشد و تولید آفلاتوکسین توسط قارچهای توکسینزا مورد بررسی قرار گرفتهاند. هدف: این مطالعه باهدف بررسی اثر بربرین سولفات و بربرین کلرید در شرایط آزمایشگاهی بر رشد و تولید آفلاتوکسین در آسپرژیلوس فلاووس و آ. پارازیتیکوس انجام شد. روش کار: فعالیت ضدقارچی نمکهای بربرین براساس سند M38-A3 مؤسسه استانداردهای بالینی و آزمایشگاهی (CLSI) تعیین گردید. سطح آفلاتوکسین با استفاده از روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) اندازهگیری شد. نتایج: حداقل غلظت بازدارندگی بربرین سولفات و بربرین کلرید علیه آسپرژیلوس فلاووس بهترتیب 250 و 125 میکروگرم بر میلیلیتر بود. این مقادیر برای آسپرژیلوس پارازیتیکوس بهترتیب 500 و 250 میکروگرم بر میلیلیتر محاسبه شد. بربرین سولفات با غلظت 2000 میکروگرم بر میلیلیتر و بربرین کلرید با غلظت 1000 میکروگرم در میلیلیتر منجر به مهار کامل رشد میسلیوم آسپرژیلوس فلاووس شد. علاوهبراین، بربرین سولفات با غلظت 2000 میکروگرم در میلیلیتر باعث کاهش 96/7 درصدی رشد میسلیوم آسپرژیلوس پارازیتیکوس شد، درحالیکه کلرید بربرین با غلظت 1000 میکروگرم در لیتر به مهار 100 درصدی رشد میسلیوم منجر شد. نتیجهگیری نهایی: نمکهای بربرین تولید آفلاتوکسین کل توسط هر دو گونه آسپرژیلوس را در غلظتهای MIC/2 و MIC/4 بهطور معنیداری کاهش دادند (P ˂0/05). نتایج نشان میدهد که نمکهای بربرین میتوانند بهعنوان عوامل ضدقارچی و ضدآفلاتوکسیژنیک بالقوه در برابر جدایههای سمی آسپرژیلوس استفاده شوند. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
The in Vitro Effect of Berberine Sulfate and Berberine Chloride on the Growth and Aflatoxin Production by Aspergillus flavus and Aspergillus parasiticus |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background: Aflatoxins are harmful mycotoxins that can contaminate animal and human food products. To prevent toxigenic fungi growth and aflatoxin production, researchers have long investigated plant compounds as potential inhibitory agents. Objectives: This study aimed to evaluate the in vitro effect of berberine sulfate and berberine chloride on the growth and aflatoxin production of Aspergillus flavus and Aspergillus parasiticus. Methods: The antifungal activity of berberine salts was determined according to the Clinical and Laboratory Standards Institute (CLSI) document M38-A3. The aflatoxin levels were measured using high-performance liquid chromatography (HPLC) method. Results: The berberine sulfate and berberine chloride showed inhibitory effects against both Aspergillus species, with minimum inhibitory concentration (MIC) ranging from 125 to 500 µg/mL. Berberine sulfate at 2000 μg/mL and berberine chloride at 1000 μg/mL completely inhibited the mycelial growth of A. flavus, while berberine chloride at 1000 μg/mL also completely inhibited the mycelial growth of A. parasiticus. Berberine sulfate at 2000 µg/mL reduced the mycelial growth of A. parasiticus by 96.7%. Conclusion: Berberine salts significantly decreased the total aflatoxin production of Aspergillus species at MIC/2 and MIC/4 concentrations (P˂0.05). The results suggest that berberine salts could be used as potential antifungal and anti-aflatoxigenic agents against toxigenic Aspergillus isolates. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Aflatoxins,Aspergillus flavus,Aspergillus parasiticus,Berberine,Mycelial growth |
|
نویسندگان مقاله |
Mohammad Sadegh Moradi | Department of Animal and Poultry Health and Nutrition, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Tehran, Iran.
Samin Kamkar | Department of Microbiology and Immunology, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Tehran, Iran.
Aghil Sharifzadeh | Department of Microbiology and Immunology, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Tehran, Iran.
Jalal Hassan | Division of Toxicology, Department of Comparative Bioscience, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Tehran, Iran.
Hojjatollah Shokri | Department of Pathobiology, Faculty of Veterinary Medicine, Amol University of Special Modern Technologies, Amol, Iran.
Javad Abbasi | Department of Animal and Poultry Health and Nutrition, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Tehran, Iran.
|
|
نشانی اینترنتی |
https://ijvm.ut.ac.ir/article_93235_5184ec9bed45db5a1f4088205df9da38.pdf |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
en |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|