، جلد ۱۷، شماره ۲، صفحات ۱۵۵-۱۶۶

عنوان فارسی ارزیابی رقابت پذیری گیاهان دارویی با آنتی‌بیوتیک برای کنترل سالمونلا انتریکا سرووار تیفی‌موریوم در جوجه‌های گوشتی
چکیده فارسی مقاله زمینه مطالعه: سالمونلوز یکی از مهم‌ترین بیماری‌های طیور و مورد توجه از نظر بهداشت عمومی است. 
هدف: مطالعه حاضر اثر انروفلوکساسین و داروهای گیاهی را بر عملکرد رشد، فراسنجه‌های خونی، اکسیداسیون گوشت و جمعیت میکروبی روده کور در جوجه‌های گوشتی چالش‌شده با ST بررسی کرد. 
روش کار: تعداد 240 قطعه جوجه گوشتی یک‌روزه (نر) سویه راس 308 به طور تصادفی به 6 گروه تقسیم شدند: کنترل منفی، کنترل مثبت، انروفلوکساسین و سه داروی گیاهی (A، B و C) حاوی نسبت‌های مختلف عصاره دارچین، آویشن، شیرین‌بیان و مرزنجوش با ترکیبات اسیدهای آلی. دوز انروفلوکساسین، داروهای A، B و C به ترتیب 1، 1، 1 و 2 میلی‌لیتر در لیتر آب آشامیدنی بود که در روزهای 16 تا 21 تجویز شد. در روز 10، تمام گروه‌ها به‌جز کنترل منفی با 1 میلی‌لیتر سوسپانسیون حاوی CFU/mL 107×1، ST چالش شدند. صفات عملکردی در فواصل 1-10، 11-24، 25-42 و 1-42 روزگی اندازه‌گیری شد. فراسنجه‌های خونی، اکسیداسیون گوشت و جمعیت میکروبی روده کور در روز 21 اندازه‌گیری شد. 
نتایج: در میان گروه‌های مورد چالش، داروی C و انروفلوکساسین کمترین میزان سالمونلا را نشان دادند (0/05>P). داروی B اثر بهتری بر صفات عملکردی داشت (0/05>P). داروی A کمترین مقدار مالون‌دی‌آلدئید در گوشت و داروی A و B کمترین غلظت کلسترول و تری‌گلیسیرید را در سرم داشتند (0/05>P). 
نتیجه‌گیری نهایی: داروهای گیاهی فوق‌الذکر می‌توانند به عنوان افزودنی‌های مفید در طیور برای بهبود عملکرد، کاهش باکتری‌های مضر دستگاه گوارش، کلسترول، تری‌گلیسیرید و اکسیداسیون گوشت استفاده شوند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Evaluating the Competitiveness of Medicinal Plants With Antibiotics to Control Salmonella Enterica Serovar Typhimurium in Broiler Chickens
چکیده انگلیسی مقاله Background: Salmonellosis is one of the important diseases in the poultry industry, which also causes public health concerns.
Objectives: We studied the effects of enrofloxacin and herbal medicines on growth performance, blood parameters, meat oxidation, and cecal microbial population in broilers challenged with Salmonella enterica serovar Typhimurium (ST).
Methods: A total of 240 one-day-old (male) Ross 308 broiler chicks were randomly divided into 6 groups: negative and positive control, enrofloxacin, and three herbal medicines (A, B, and C) containing different proportions of cinnamon, thyme, licorice, and marjoram extracts with compounds of organic acids. The dosage of enrofloxacin and A, B, and C herbal medicines were 1, 1, 1, and 2 mL/L in drinking water, respectively, prescribed from days 16 to 21. On day 10, all groups except negative control were challenged with 1 mL suspension containing 1×107 CFU/mL ST. Performance traits were measured in intervals of 1-10, 11-24, 25-42, and 1-42 days. Blood parameters, meat oxidation, and cecal microbial population were measured on day 21.
Results: Among the challenged groups, medicine C and enrofloxacin showed the lowest levels of Salmonella infection (P<0.05). Medicine B had a better effect on performance traits (P<0.05). Medicine A had the lowest amount of malondialdehyde in meat. Medicines A and B caused the lowest cholesterol and triglyceride concentration in serum (P<0.05).
Conclusion: The above-mentioned herbal medicines can be used as beneficial additives in poultry nutrition to improve growth performance, reduce the Salmonella population in the gastrointestinal tract, and cholesterol, triglycerides, and meat oxidation.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله cinnamon,Licorice,Marjoram,Salmonella typhimurium,Thyme

نویسندگان مقاله Ahmad Gholipour-Shoshod |
Department of Poultry Science, Faculty of Agriculture, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran.

Shaban Rahimi |
Department of Poultry Science, Faculty of Agriculture, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran.

Taghi Zahraei Salehi |
Department of Microbiology and Immunology, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Tehran, Iran

Mohammad Amir Karimi Torshizi |
Department of Poultry Science, Faculty of Agriculture, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran.

Alireza Behnamifar |
Department of Poultry Science, Faculty of Agriculture, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran.

Tahereh Ebrahimi |
Department of Poultry Science, Faculty of Agriculture, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran.

Mahmoud Valizadeh Lakeh |
Department of Poultry Science, Faculty of Agriculture, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran.

Faeze Ganjpoor |
Department of Poultry Science, Faculty of Agriculture, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran.


نشانی اینترنتی https://ijvm.ut.ac.ir/article_89449_7c60149558d31160468f7019fda602e4.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات