|
، جلد ۷، شماره ۴، صفحات ۲۴۳-۲۵۲
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی مدل خصوصیات ضد میکربی جدایههای لاکتوباسیل علیه برخی از میکروارگانیسمهای بیماریزا؛ روشی جدید جهت مقایسه حساسیت میکروارگانیسمهای شاخص |
|
چکیده فارسی مقاله |
زمینـه مطالعه: لاکتوباسیلها بعنوان منبعی ارزشمند برای ترکیبات ضد میکربی شناخته می شوند و از پتانسیل بالایی جهت محافظت بیـولـوژیـک غـذا در بـرابـر میکـروارگـانیسمهای مرتبط با آن برخوردارند. هدف: توان ضد میکربی 63 جدایه لاکتوباسیل لبنی علیه چهار میکروارگانیسم مهم مرتبط با غذا سنجیده شد. همچنین روش جدیدی به منظور سازماندهی دادههای حاصل از آزمون میکربی معرفی گردید که نتیجه آن مقایسهای مستدل تر و بر پایه اطلا عات بیشتر از حساسیت میکروارگانیسمهای شاخص به یک گروه از ترکیبات بود. ارتباط pH و خصوصیات ضد میکربی نیز سنجیده شد. روش کار: روش microbroth dilution assay جهت ارزیابی حساسیت میکروارگانیسمهای شاخص به سوپ رویی عاری از سلول کشت مایع (cell free culture supernatant; CFCS) لا کتوباسیلها مورد استفاده قرار گرفت. سازماندهی و پردازش نتایج حاصل از آزمونهای میکربی به هر دو روش سنتی ( بیان مقادیر حداقل غلظت ممانعت کننده رشد و حداقل غلظت کشنده) و روش پیشنهادی جدید که قدرت اثر مقایسهای هر نمونه CFCS علیه میکروارگانیسمهای شاخص مقایسه شونده را نشان می دهد، صـورت گـرفـت. نتـایـج: حسـاسیـت سـویـه های تست شده از ترتیب زیر تبعیت کرد: > L. monocytogenes > A. parasiticus > C. parapsilosis 7:H157.E. coli O لیستریا مونوسایتوژنز بر خلاف حساسیت بالا، بیشترین مقاومت را نسبت به مرگ در میـان میکـروارگـانیسـمهای آزمایش شده از خود نشان داد. میزان کارامدی CFCS لاکتوباسیلها در کشتن سویه های تست شده، ترتیب حساسیت زیر را نشان داد: > A. parasiticus > C. parapsilosis > L. monocytogenes 7:H157E. coli O. بین میزان pH وخصوصیت ضد میکربی ارتباط وجود داشت. PHهای CFCS غلیظ شده با مقادیر کمتر از 4 و 5/4 اثر مشخصی را به ترتیب بر روی حساسیت C. parapsilosis وE. coli داشتند. نتیجه گیری نهایی: توانایی لاکتوباسیلها در ممانعت از رشد میکروارگانیسمهای شـاخـص امیـدوار کننـده بـود و روش پیشنهـادی بـرای سـازمـانـدهـی دادههـا، بـا فـراهـم نمـودن اطلاعـات بیشتر موجب مقایسه دقیقتر میکروارگانیسمهای شاخص گردید. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
Rational evaluation of antimicrobial properties of lactobacilli isolates against some pathogenic microorganisms: a new method comparing the susceptibility of indicator microorganisms |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
BACKGROUND: Lactobacilli are known as a valuable source of antimicrobial compounds and have a high potential of use in food biopreservation against food related microorganisms. OBJECTIVES: Antimicrobial potency of 63 dairy lactobacilli isolates against four highly important food-related microorganisms were evaluated. In addition, a new way in data organization was introduced, which led to a more informative and rational comparison of indicator microorganisms' susceptibilities to a set of compounds. Correlation of pH and antimicrobial properties was investigated. METHODS: Microbroth dilution assay was used to evaluate indicator microorganisms' susceptibility to lactobacilli CFCS (cell free culture supernatant). Results were organized by both the conventional way - demonstrating the minimum inhibitory and lethal concentrations of CFCS - and a new suggested method, representing comparative effectiveness of each CFCS specimen against indicator microorganisms of comparison interest. RESULTS: Susceptibilities of tested strains were in the following order: Escherichia coliO157:H7 > Listeria monocytogenes > Aspergillus parasiticus> Candida parapsilosis. Despite the high susceptibility of L. monocytogenes, it showed the highest resistance to death among the tested microorganisms. Eefficiency of Lactobacilli CFCS in killing the tested strains showed the following susceptibility order: E. coli O157:H7 > A. parasiticus> C. parapsilosis> L. monocytogenes. Antimicrobial property was in correlation with the pH value of CFCS. PH had a pronounced impact on susceptibilities of C. parapsilosisand E. coli in pH values of concentrated CFCS lower than 4 and 4.5, respectively. CONCLUSIONS: Potency of lactobacilli isolates in growth inhibition of the indicator microorganisms was found promising, and the suggested data organization method provided additional information, leading to more precise comparison of indicator microorganisms. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Aspergillus parasiticus,Candida
parapsilosis,data organization
method,Escherichia coli O157 H7,Listeria monocytogenes |
|
نویسندگان مقاله |
Hadi Maleki | Department of Food Hygiene and Quality Control, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran,
Tehran, Iran; Department of Molecular Genetics, National Institute of Genetic Engineering and Biotechnology, Tehran, Iran
Ali Misaghi | Department of Food Hygiene and Quality Control, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran,
Tehran, Iran
Mohsen Amini | Department of Medicinal Chemistry, Faculty of Pharmacy, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
Abbas Saidi | Department of Biotechnology, Faculty of New Technologies and Energy Engineering, Shahid Beheshti University-
GC, Tehran, Iran
Kambiz Akbari Noghabi | Department of Molecular Genetics, National Institute of Genetic Engineering and Biotechnology, Tehran, Iran
|
|
نشانی اینترنتی |
https://ijvm.ut.ac.ir/article_36283_23bcc07b98e3e0a33bd4f499c42d65f3.pdf |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
en |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|