|
، جلد ۷، شماره ۴، صفحات ۲۵۷-۲۶۲
|
|
|
عنوان فارسی |
تشخیص تقلب در شیر و محصولات لبنی ایران با استفاده از روش PCR |
|
چکیده فارسی مقاله |
زمینه مطالعه: مصرف گسترده شیر و فراورده های لبنی، این محصولات را به هدفی برای تقلب و سودجویی توسط تولید کنندگان غیر متعهد تبدیل کرده است. هدف: هدف از این مطالعه ارزیابی روش PCR جهت تشخیص حضور شیر گاو در شیر، ماست و پنیر لیقوان گوسفندی انجام گردید. روش کار: در این بررسی از پرایمر هایی که ژنهای s12 و s RNA16 میتوکندریایی رامورد هدف قرار می دادند استفاده شد. در این مطالعه 35 نمونه شیر گوسفند، 35 نمونه ماست گوسفند و 35 نمونه پنیر لیقوان گوسفندی از بهر های تولید متفاوت از سوپر مارکتهای مختلف در سطح شهر مشهد خریداری گردید. نتایج: نتایج نشان دادند که تنها 21 نمونه از 105 نمونه (20)% مورد آزمایش از شیر خالص گوسفندی تهیه شده بود. حضور شیر گاو و بز به ترتیب در 33 (5/31)% و 68 (65)% نمونه از نمونه های مورد بررسی تشخیص داده شد. نتیجه گیری نهایی: به نظر می رسد که روش تشخیص بر اساس PCR متدی مناسب برای پایش تقلب در محصولات لبنی باشد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
PCR-based detection of cow and goat milk in sheep milk and dairy products marketed in Mashhad city of Iran |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
BACKGROUND: The extensive consumption of milk and dairy products makes these foodstuffs targets for potential adulteration with financial gains for unscrupulous producers. OBJECTIVES: The aim of this study was using PCR assay to detect cow milk in labeled sheep milk, sheep yoghurt, and Lighvan cheese (a traditional ripened cheese produced from sheep's milk). METHODS: The assay utilized primers targeting the mitochondrial 12s and 16s rRNA gene. In this study, 35 samples of sheep milk, 35 samples of sheep yoghurt, and 35 samples of Lighvan cheese were purchased from different supermarkets in Mashhad city with different batch numbers. RESULTS: The results showed only 21 out of 105 (20%) samples contained pure sheep milk. Undeclared presence of cow and goat milk was detected in 33(31.5%) and 68(65%) of the 105 samples, respectively. CONCLUSIONS: It seems the PCR based analytical method is an applicable technique to monitor adulteration in dairy products. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Adulteration,Lighvan cheese,Milk,PCR-based method,yoghurt |
|
نویسندگان مقاله |
Saeed Khanzadi | Department of Food Hygiene and Aquaculture, Faculty of Veterinary Medicine, Ferdowsi University of
Mashhad, Mashhad, Iran
Abdollah Jamshidi | Department of Food Hygiene and Aquaculture, Faculty of Veterinary Medicine, Ferdowsi University of
Mashhad, Mashhad, Iran
Jamshid Razmyar | Department of Clinical Sciences, Faculty of Veterinary Medicine, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad,
Iran
Mohammad Mohsenzadeh | Department of Food Hygiene and Aquaculture, Faculty of Veterinary Medicine, Ferdowsi University of
Mashhad, Mashhad, Iran
|
|
نشانی اینترنتی |
https://ijvm.ut.ac.ir/article_36285_589aea189b23aa9da1a10c12781956a9.pdf |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
en |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|