، جلد ۷، شماره ۴، صفحات ۲۵۷-۲۶۲

عنوان فارسی تشخیص تقلب در شیر و محصولات لبنی ایران با استفاده از روش PCR
چکیده فارسی مقاله زمینه مطالعه: مصرف گسترده شیر و فراورده های لبنی، این محصولات را به هدفی برای تقلب و سودجویی توسط تولید کنندگان غیر متعهد تبدیل کرده است.  هدف:‌ ‌هدف از این مطالعه ارزیابی روش ‌PCR‌ جهت تشخیص حضور شیر گاو در شیر، ماست و پنیر لیقوان گوسفندی انجام گردید. روش کار:‌ ‌در این بررسی از پرایمر هایی که ژن‌های ‌s12‌ و ‌s RNA16‌ میتوکندریایی رامورد هدف قرار می دادند استفاده شد. در این مطالعه 35 نمونه شیر گوسفند، 35 نمونه ماست گوسفند و 35 نمونه پنیر لیقوان گوسفندی از بهر های تولید متفاوت از سوپر مارکت‌های مختلف در سطح شهر مشهد خریداری گردید. نتایج: نتایج نشان دادند که تنها 21 نمونه از 105 نمونه (20)% مورد آزمایش از شیر خالص گوسفندی تهیه شده بود. حضور شیر گاو و بز به ترتیب در 33 (5/31)% و 68 (65)% نمونه از نمونه های مورد بررسی تشخیص داده شد. نتیجه گیری نهایی: به نظر می رسد که روش تشخیص بر اساس ‌PCR‌ متدی مناسب برای پایش تقلب در محصولات لبنی باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی PCR-based detection of cow and goat milk in sheep milk and dairy products marketed in Mashhad city of Iran
چکیده انگلیسی مقاله BACKGROUND: The extensive consumption of milk and
dairy products makes these foodstuffs targets for potential
adulteration with financial gains for unscrupulous producers.
OBJECTIVES: The aim of this study was using PCR assay to
detect cow milk in labeled sheep milk, sheep yoghurt, and
Lighvan cheese (a traditional ripened cheese produced from
sheep's milk). METHODS: The assay utilized primers targeting
the mitochondrial 12s and 16s rRNA gene. In this study, 35
samples of sheep milk, 35 samples of sheep yoghurt, and 35
samples of Lighvan cheese were purchased from different
supermarkets in Mashhad city with different batch numbers.
RESULTS: The results showed only 21 out of 105 (20%) samples
contained pure sheep milk. Undeclared presence of cow and goat
milk was detected in 33(31.5%) and 68(65%) of the 105 samples,
respectively. CONCLUSIONS: It seems the PCR based analytical
method is an applicable technique to monitor adulteration in
dairy products.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Adulteration,Lighvan cheese,Milk,PCR-based method,yoghurt

نویسندگان مقاله Saeed Khanzadi |
Department of Food Hygiene and Aquaculture, Faculty of Veterinary Medicine, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran

Abdollah Jamshidi |
Department of Food Hygiene and Aquaculture, Faculty of Veterinary Medicine, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran

Jamshid Razmyar |
Department of Clinical Sciences, Faculty of Veterinary Medicine, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran

Mohammad Mohsenzadeh |
Department of Food Hygiene and Aquaculture, Faculty of Veterinary Medicine, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran


نشانی اینترنتی https://ijvm.ut.ac.ir/article_36285_589aea189b23aa9da1a10c12781956a9.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات