دانش پیشگیری و مدیریت بحران، جلد ۱۴، شماره ۳، صفحات ۶-۶

عنوان فارسی ارائه مدل ریاضی به منظور بهینگی زنجیره تأمین سرد مواد غذایی در شرایط وقوع بحران و بلایا
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: یکی از مهمترین اهداف ستاد مدیریت بحران، تهیه و توزیع مناسب مواد غذایی در شرایط وقوع بحران یا بلایا به نیازمندان و آسیب دیدگان است. به‌علت محدودیت طول عمر و نگهداری محصولات فسادپذیر، هزینه‌های عملیاتی، سفارش، حمل‌ونقل و آثار محیطی این نوع محصولات افزایش می‌یابد و چالش ­های جدیدی را به همراه خواهد داشت.
روش پژوهش: این پژوهش مبتنی بر رویکرد پژوهش عملیاتی است و به دنبال طراحی مدلی ریاضی چند هدفه برای زنجیره تأمین سرد، پایدار و چند‌سطحی در صنایع غذایی و در شرایط عدم قطعیت و بحرانی است. بدین‌منظور، یک مدل برنامه‌ریزی غیرخطی عدد صحیح مختلط ارائه شده است که‌ در آن از روش بهینگی عملکرد EOQ برای تعیین نقطه سفارش بهینه استفاده شده است.
یافته‌ها: مدل‌ ارائه شده بر اساس داده های واقعی ستاد مدیریت بحران کشور و به صورت پایلوت برای 16 مرکز تامین، 5 کانال توزیع و 35 ستاد مدیریت بحران با دو روش معیار جامع و اپسیلون محدودیت تقویت شده حل گردید. یافته‌ها نشان داد که با استفاده از مدل ریاضی ارائه شده، می‌توان به بهینه سازی فرآیند مدیریت زنجیره تامین سرد مواد غذایی در شرایط وقوع بحران و بلایا دست یافت.
نتیجه گیری: نتایج، کارایی و قابلیت کاربرد مدل ارائه‌شده و دستیابی به راه حل‌های باکیفیت در زمان منطقی را نشان می‌دهد و نسبت به رویکردهای سنتی دارای عملکرد بالاتری است انتظار می­رود با بهره­گیری از مدل ارائه شده، عملیات امدادرسانی و توزیع مواد غذایی در شرایط بحرانی توسط نهادهای امدادرسان تسهیل و بهینه گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله زنجیره تأمین سرد، بحران و بلایا، مدل ریاضی دو هدفه

عنوان انگلیسی Presenting a Mathematical Model in Order to Optimize the Cold Food Supply Chain in Crisis and Disaster Situations
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objective: Every day, many perishable materials and products are produced and distributed in the supply chain. Due to the limited life span and the limitation in the storage of perishable products, the operating costs, ordering, transportation and environmental effects of these types of products will increase and in critical and uncertain conditions, this cost will multiply.
Method: This research is based on the operational research approach and seeks to design a mathematical model for a multi-level sustainable supply chain in the food industry under conditions of uncertainty and crisis. For this purpose, a mixed integer nonlinear programming model is presented, in which the EOQ performance optimization method is used to determine the optimal order point.
Results: The presented model was solved by two methods, comprehensive criterion and epsilon enhanced constraint. The findings showed that by using the presented mathematical model, it is possible to achieve the optimization of the cold food supply chain management process in critical conditions.
Conclusion: The results show the efficiency and applicability of the presented model and the achievement of high-quality solutions in a reasonable time. Other companies can use the results of this research to make decisions about reducing overhead costs and environmental and social impacts.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Sustainable supply chain, Crisis and disaster, Dual objectives mathematical model

نویسندگان مقاله لیلا خیراتی | Leila Kheyrati
Islamic Azad University, Tehran, Iran.
دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

محمدحسین درویش متولی | Mohammad Hossein Darvish Motevalli
Islamic Azad University, West Tehran Branch, Tehran, Iran.
گروه مدیریت صنعتی، واحد تهران غرب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.


نشانی اینترنتی http://dpmk.ir/browse.php?a_code=A-10-861-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات