Hormozgan Medical Journal، جلد ۲۰، شماره ۶، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی قدرت بافری بزاق در تماس با برخی شربت‌های ویتامینه موجود در بازار دارویی ایران
چکیده فارسی مقاله مقدمه: از آن جایی که در ایران شربت‌های ویتامینه به طور گسترده توسط کودکان مصرف می‌شود، کاهش pH در محیط دهان و ایجاد پوسیدگی‌های دندانی در اثر این شربت‌ها، دارای اهمیت زیادی است. هدف این مطالعه، بررسی خصوصیات بافری بزاق در تماس با برخی شربت‌های ویتامینه موجود در بازار دارویی ایران می‌باشد. نویسنده مسئول: دکتر یاسمین رجایی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان بندرعباس - ایران تلفن: 9177027203 98+ پست الکترونیکی: rajaeeya84@yahoo.com روش کار: در این مطالعه، 1 سی سی از 6 نمونه شربت ویتامینه شامل ویتامین C، ویتامین B Complex، ویتامین AD و شربت‌های ویتامینه (E, D3, C, B12, B6, A, Folic Acid) Sandros Sandros، شربت Eurho (B Complex, Vit C) و قطره ویتامین (multivitamin) vitane و همچنین یک نمونه آب مقطر به عنوان شاهد مورد آزمایش قرار گرفتند. PH آنها در ابتدا اندازه‌گیری شده و سپس به تمام این نمونه‌ها 1 سی سی بزاق تحریکی کودکان 12-6 سال و 2 سی سی از آب دیونیزه اضافه شد. در نهایت pH آنها بعد از 5 دقیقه و 20 دقیقه با استفاده از دستگاه pH سنج دیجیتال ( TECHNO) اندازه‌گیری گردید. نتایج: در این مطالعه بعد از 5 دقیقه تماس شربت‌ها با بزاق، بهpH تمام ترکیبات دارویی افزوده شد که این میزان برای شربت ویتامین C کم‌ترین مقدار و برای شربت‌های Eurho و Vitane بیش‌ترین مقدار بود. این افزایش به جز در مورد Eurho و Vitane، در مورد بقیه شربت‌ها از نظر آماری معنی‌دار نبود (05/0P>). در تمامی شربت‌ها، pH ترکیب بعد از 20 دقیقه نسبت به PH داروی خالص بالاتر بود. اگرچه نسبت به pH اندازه‌گیری شده بعد از 5 دقیقه تا اندازه‌ای پایین‌تر بود. تفاوت از نظر آماری معنی‌دار نبود (05/0P>). نتیجه‌گیری: افزایش pH در مورد دو شربت Eurho و Vitane پس از 5 دقیقه تماس با بزاق قابل ملاحظه بود که نشان دهنده اثر بافری بزاق بر روی pH این دو نمونه شربت و کاهش احتمال پوسیدگی توسط آنها می‌باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بزاق، pH، دارویی

عنوان انگلیسی Saliva buffering power in contact with some vitamin syrups available in Iranian pharmaceutical market
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: Since pharmaceutical syrups are widely taken by children in Iran, drop of pH in oral cavity and dental decay resulted from the syrups are of high importance. This research aims to study buffering properties of saliva when in contact with some of vitamin syrups available in pharmaceutical market of Iran. Methods: In the present study, 1 milliliter (ml) of 6 samples of vitamin syrups including Vitamin C, Vitamin B-Complex, Vitamin AD, Vitamin syrup Sandros (E, D3, C, B12, B6, A, Folic Acid, Biotin), Eurho syrup (B-Complex, Vitamin C) and Vitane Droplets (Multivitamin) and also a sample of distilled water as control were examined. Initially, pH was measured in each sample, and then 1 ml of stimulated saliva collected from children (6-12 years old) and 2 ml of deionized water was added to them and mixed. Finally, pH was measured in 5 and 20 minutes after mixing by the use of TECHNO Digital pH Meter. Correspondence: Yasamin Rajai, DDS. School of Dentistry, Hormozgan University of Medical Sciences. Bandar Abbas, Iran Tel:+98 9177027203 Email: rajaeeya84@yahoo.com Results: Five minutes after adding saliva to the syrup samples, pH of all the samples increased. The minimum increment was observed in Vitamin C and the maximum was observed in both Eurho and Vitane. The increment was significant just in Eurho and Vitane (P< 0.05). PH of all the samples after 20 minutes was higher than the initial pH. However, it was somehow less than the pH after 5 minutes. The difference was statistically insignificant (P>0.05). Conclusion: Increase of pH in Eurho and Vitane after 5 minutes contacting with saliva was significant compared with the initial pH. It shows the positive buffering effect of saliva on the pH of these two syrups and; consequently, reducing the probability of decay after consuming them.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Saliva, PH, Pharmaceutical

نویسندگان مقاله علی نوذری | ali nozari


یاسمین رجایی | yasamin rajaei


حمید منصوریان طبایی | hamid mansourian tabaei



نشانی اینترنتی http://hmj.hums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-34&slc_lang=en&sid=en
فایل مقاله دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات