روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران، جلد ۲۲، شماره ۲، صفحات ۱۱۲-۱۲۱

عنوان فارسی رابطه بین صبح‌‌خیزی، عاطفه مثبت و منفی، رفتار خوردن و خوردن شکلات در دانشجویان
چکیده فارسی مقاله هدف: این پژوهش با هدف بررسی ارتباط بین صبح­خیزی، رفتارهای خوردن، عاطفۀ مثبت و منفی، و خوردن شکلات و بررسی این متغیرها با توجه به خوردن صبحانه انجام شد. روش: طرح این پژوهش از نوع همبستگی بود. 125 نفر از دانشجویان کارشناسی دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران، پرسشنامه رفتار خوردن داچ، مقیاس عاطفۀ مثبت و منفی و مقیاس ترکیبی صبح­خیزی را تکمیل کردند. 80 نفر از این افراد پس از تکمیل پرسشنامه­ها، در یک آزمایش چشیدن دروغین شکلات شرکت کردند. تعداد شکلات­هایی که افراد آنها را از لحاظ مزه بررسی کرده ­بودند به عنوان شاخصی عینی از رفتار خوردن در نظر گرفته­شد. یافته­ها: صبح‌خیزی با عاطفۀ مثبت، رابطه مثبت (01/0p< ، 35/0r=) و با رفتار خوردن بیرونی رابطۀ منفی (01/0p< ،24/0-r = ) معنی­داری داشت، اما بین صبح‌خیزی با عاطفۀ منفی ارتباطی یافت نشد. از بین متغیرهای مورد مطالعه تنها بین رفتار خوردن هیجانی با تعداد شکلات­ها در آزمایش ارتباط مشاهده شد (01/0p< ،25/0r=). اگرچه بین تعداد روزهای صبحانه­خوردن در هفته با صبح­خیزی ارتباط وجود داشت (05/0p< ،19/0=r اسپیرمن)، در هیچ یک از متغیرهای مورد مطالعه بین افرادی که صبحانه خورده بودند و افرادی که صبحانه نخورده بودند تفاوتی مشاهده نگردید. نتیجه­گیری: همبستگی بین تعداد شکلات مصرف­شده با رفتار خوردن هیجانی یافته مهم این پژوهش است که آزمایش فوق را به عنوان ابزاری عینی برای بررسی پدیده خوردن هیجانی مطرح می­کند. همچنین صبح­خیزی، همسو با پژوهش­های گذشته، با عاطفۀ مثبت و خوردن بیرونی ارتباط داشت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The Relationship between Morningness, Positive and Negative Affect, Eating Behaviors, and Eating Chocolate in Students
چکیده انگلیسی مقاله Objectives: This study aimed to investigate the relationship between morningness, eating behaviors, positive and negative affect and eating chocolate and to evaluate these variables with regard to eating breakfast. Method: The study design was correlational. 125 undergraduate students of Faculty of Psychology and Education of University of Tehran completed Dutch Eating Behavior Questionnaire, Positive and Negative Affect Scale and Composite Scale of Morningness. 80 of these subjects then participated in a chocolate sham-palatability test. The number of chocolates participants tasted was considered as an objective measure of eating behavior. Results: Morningness had positive relationship with positive affect (r=0.35, p< 0.01) but negative relationship with external eating (r=-0.24, p< 0.01), though no relationship was found between morningness and negative affect. Among tested variables, only emotional eating was related to the number of chocolates in the test (r=0.25, p< 0.01). Though the number of breakfast days per week was related to morningness (r=0.19, p< 0.05), there was no difference between the study variables in participants who ate breakfast and those did not. Conclusion: The correlation between the number of chocolates consumed and emotional eating is an important finding of the study introducing the test for objective measurement of emotional eating phenomenon. In addition, morningness was correlated with positive affect and external eating that is in accordance to previous research.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله احمد علیپور | ahmad alipour
payame noor university,tehran, iran; b faculty of psychology and education, university of tehran, tehran, iran
دانشگاه پیام نور استان تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه پیام نور تهران (Payame noor university)

احسان عبد خدایی | ehsan abdekhodaie
faculty of psychology and education, university of tehran, tehran, iran, ir.
دانشگاه تهران، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی. تهران، بزرگراه شهید دکتر چمران، خیابان جلال آل احمد، رو به روی کوی نصر، خیابان دکتر کاردان، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی. دورنگار 88251515-021
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

حمزه محمدی | hamzeh muhammadi
faculty of psychology and education, university of tehrantehran, iran
دانشگاه تهران- دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)


نشانی اینترنتی http://ijpcp.iums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-802&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/21/article-21-327534.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات