رفاه‌اجتماعی‌، جلد ۱۲، شماره ۴۴، صفحات ۲۸۵-۳۱۸

عنوان فارسی تحلیل جامعه‌شناختی سبک غذایی شهروندان تبریزی
چکیده فارسی مقاله طرح مسئله: جامعه‌شناسی غذا یکی از شاخه‌های نوین جامعه شناسی می‌باشد، که ابعاد اجتماعی و فرهنگی تغذیه انسانی را مورد مطالعه قرار می‌دهد. در این مقاله سعی بر این خواهد شد که عوامل اجتماعی و ساختاری تأثیر گذار بر سبک غذایی شهروندان مورد مطالعه قرار گیرد. روش: در مطالعه حاضر752 شهروند تبریزی از لحاظ سبک غذایی به روش پیمایشی و با استفاده از پرسش‌نامه مورد مطالعه قرار گرفته است. یافته‌ها: نتایج تحلیل عاملی نشان داد که رفتارهای سالم شهروندان در زمینه سبک غذایی از دو بعد تغذیه سالم و پرهیز از تغذیه ناسالم تشکیل شده است. نتایج نشان می‌دهد سبک غذایی شهروندان بر حسب وضعیت تاهل، جنسیت، وضعیت طبقه متفاوت بوده و سن، شاخص حجم بدن، سرمایه اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی به طرق مختلف بر سبک غذایی تأثیر گذار است. نتایج: نتایج تحقیق نشان داد که استراتژی سلامت محوری غالب شهروندان در زمینه سبک غذایی، بیش‌تر بر اساس پرهیز است تا استفاده از غذا‌های سالم و در این زمینه عوامل اجتماعی بر انتخاب هر کدام از ابعاد تأثیر گذار است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله جامعه شناسی غذا، سبک غذایی، تغذیه سالم، تغذیه ناسالم.

عنوان انگلیسی A Sociological Analysis of Food-Style among Tabriz Citizens
چکیده انگلیسی مقاله Intordaction : The sociology of food is one of the new subjects in modern sociology which studies the social and cultural dimensions of human nutrition . This paper tries to focus on the social and structural factors affecting tabriz citizen’s food -style. Method : 752 citizens of Tabriz have been surveyed in terms of style and dietary by using a questionnaire. Finding : The factor analysis results have shown that the health y behaviors of citizens in food-style consists of two dimensions: healthy eating and avoiding un healthy nutrition . The results show that citizen’s food style are affected in different ways by factors such as marital status, gender, class status, age, body mass index, social capital, cultural and economic capital. Conclusion: The results showed that most citizens’ strategy in food style is mostly based on avoiding not using healthy food. There for, the social factors are influential in choosing both these dimensions.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمد باقر علیزاده اقدم | mohammad bagher alizadeh aghdam



نشانی اینترنتی http://refahj.uswr.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-817-21&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/843/article-843-395664.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده رفاه اجتماعی
نوع مقاله منتشر شده اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات