رفاه‌اجتماعی‌، جلد ۵، شماره ۱۸، صفحات ۹۱-۱۱۲

عنوان فارسی فقر و سوءتغذیه در ایران
چکیده فارسی مقاله فقر یکی از عوامل مهم ایجاد سوءتغذیه و در عین حال یکی از عواقب آن است. به سخن دیگر، فقر سبب ایجاد سوءتغذیه و ناتوانی جسمی و ذهنی می‌شود که به نوبه خود فقر بیشتری را به دنبال خواهد داشت. با این حال نباید فراموش کرد که فقر تنها علت سوءتغذیه نیست و عوامل فرهنگی، اجتماعی و بهداشت و سلامت عمومی جامعه در ایجاد سوءتغذیه نقش دارند. در حال حاضر، گروه‌هایی از جمعیت کشور ما دچار سوء‌تغذیه هستند. مسائل ناشی از کم‌غذایی عبارتند از: سوءتغذیه پروتئین ـ انرژی، کم‌خونی، فقر آهن، اختلالات ناشی از کمبود ید، کمبود روی، کلسیم، کمبود ویتامین‌های A ، B2 و D. بخش‌هایی از جمعیت نیز از مشکلات ناشی از اضافه مصرف یا مصرف رژیم غذایی نامتعادل ـ چاقی، دیابت و بیماری‌های قلب و عروق ـ رنج می‌برند. گزارش‌های موجود حاکی از آن است که حداقل 6 میلیون نفر از جمعیت کشور دچار پوکی استخوان هستند. شیوع کم خونی در کودکان زیر 2 سال کشور (40 درصد) قابل ملاحظه است. 11 درصد کودکان زیر 5 سال کشور دچار کم‌وزنی متوسط و شدید و 15 درصد آنان دچار کوتاه‌قدی تغذیه‌ای متوسط و شدید هستند. بسیاری از کشورهای دیگر جهان نیز دست به گریبان سوء‌تغذیه هستند. رهبران ممالک و سران دول جهان به دعوت سازمان خواربار و کشاورزی به منظور تشکیل «اجلاس جهانی سران در زمینه غذا» در نوامبر 1996 در شهر رم گرد آمدند و عنوان کردند که دسترسی به غذای سالم و مغذی، دریافت غذای کافی و ضرورتاً رهایی از گرسنگی حق هر فرد است و تاکید نمودند که ریشه‌کنی گرسنگی باید در کلیه کشورها در اولویت قرار گیرد. در سیاست‌ها و برنامه‌های بهبود وضع تغذیه اولویت باید به گروه‌های محروم، آسیب‌پذیر و کم‌درآمد داده شود و به رفاه تغذیه‌ای به صورت پیش شرطی برای توسعه اقتصادی ـ اجتماعی نگریسته شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سوءتغذیه، فقر، نابرابری، ناتوانی جسمی، ناتوانی ذهنی

عنوان انگلیسی Poverty and Malnutrition in Iran
چکیده انگلیسی مقاله Poverty is both a cause and a consequence of malnutrition. In other words, low income results in malnutrition which in turn culminates in more poverty. It deserves mentioning, however, that destitution is by no means the sole cause of malnutrition and cultural, social as well as public health factors are solved. Presently, portions of our population are malnourished. Lack of food has led to protein- energy malnutrition, iron deficiency anemia, zinc, calcium as well as vitamins A, B2 and D deficiency are still problematic. On the other hand, part of the population is suffering from over nutrition resulting in obesity, diabetes and cardiovascular diseases. Current figures point to the presence of 6 million case of osteoporosis or osteopenia. Forty percent of the under- two children are anemic, 11 percent of the under- fives are afflicted with moderate to severe underweight and 15 percent are moderately to severely stunted. The situation is not limited to our country and many nations are faced with the plight of malnutrition. This is why the world leaders gathered, at the invitation of FAO, in November 1996 in Rome to call for "access to healthy and safe food and sufficient food intake" and reiterated that right to food and freedom from hunger must be given high priority in all countries. In policies and nutrition improvement programs emphasis must be placed on the poor, the deprived and low- income groups. Nutritional well- being must be considered as a pre- requisite for social and economic development.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مسعود کیمیاگر | masood kimiagar


مرجان باژن | marjan bazhan



نشانی اینترنتی http://refahj.uswr.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-231&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/843/article-843-395996.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده رفاه اجتماعی
نوع مقاله منتشر شده اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات