|
Iranian Journal of Veterinary Medicine، جلد ۵، شماره ۳، صفحات ۱۴۹-۱۵۰
|
|
|
عنوان فارسی |
مطالعه ویبریو پاراهمولیتیکوس (Vibrio parahaemolyticus) در میگوهای پرورشی و محیط آنها در ایران |
|
چکیده فارسی مقاله |
در این مطالعه نمونه های آب، رسوبات و میگوی تهیه شده از هچریها و استخرهای پرورشی مورد مطالعه قرار گرفتند.نمونه های مورد بررسی عبارت بودند از: 2 نمونه لارو میگو از 2 استخر هچری (WLH) ، 14 نمونه آب (DC1) ، 14 نمونه رسوب (SeC1) و 14 نمونه میگو (SC1) از 14 استخر پرورشی که منشا میگوهای پرورشی از همان استخرهای هچری مورد مطالعه بوده اند ( نمونه گیری یک ماه پس از ذخیره سازی میگوها در استخرهای پرورشی صورت پذیرفت). پس از 3 ماه از ذخیره سازی استخرها مجددا 14 نمونه آب(WC3) ،14 نمونه رسوب(SeC3) و14 نمونه میگو (SC3) اخذ گردید. 14 نمونه میگو(SM) نیز از بازارهای فروش تهیه گردید که منشا آنها نیز استخرهای مورد مطالعه بوده اند. 12 نمونه میگوی وحشی خلیج فارس که از بازار فروش تهیه شده بود نیز از نظر باکتری فوق مورد بررسی قرار گرفتند. میزان آلودگی به ویبریو پاراهمولیتیکوس در نمونه های مورد مطالعه بدین شرح بدست آمد:24% در WC1 (3 نمونه از 14 نمونه)، 1/7% درSeC1 (1 نمونه از 14 نمونه)، 7/35% درSC1 (5 نونه از 14 نمونه)، 8/42% در WC3 ( 6نمونه از 14 نمونه که یک مورد کاناگاوا مثبت بود)، 3/14% در SC3 (2 نمونه از 14 نمونه)، 7/35% درSM (5 نونه از 14 نمونه) و 12% در SPM (3نمونه از 12 نمونه). از نمونه های WLH و SeC3 باکتری جدا نگردید. جداسازی ویبریو پاراهمولیتیکوس به ویژه نمونه های کانا گاوا مثبت ، احتمال خطر سلامتی برای مصرف کنندگان را به ویژه در صورت مصرف خام و یا کم پخته را نشان می دهد که باید مورد توجه قرار گیرد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
ro parahaemolyticus in cultured shrimps and their environment in South Iran |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
ples of water, sediment and shrimp obtained from hatcheries and culture ponds were collected over a period of four months and were analyzed for Vibrio parahaemolyticus. Samples included the following: two samples of shrimp larva from two hatchery ponds (WLH); 14 samples of water, sediment and shrimp from 14 culture ponds supplied with shrimp larvae from the same hatchery ponds that were obtained one month after farm stocking (WC1, SeC1, and SC1, respectively); 14 samples of water, sediment and shrimp from the same 14 culture ponds, obtained 3 months after farm stocking (WC3, SeC3, and SC3, respectively); and 14 shrimp samples, from the same 14 culture ponds, collected from market (SM). Twelve samples of Persian Gulf Shrimp (SPM) were also obtained from the market and analyzed. V. parahaemolyticus was detected in 21.4% (3/14) WC1, 7.1% (1/14) SeC1, 35.7% (5/14) SC1, 42.8% (6 out of 14, of which one was Kanagawa-positive) WC3, 14.3% (2/14) SC3, 35.7% (5/14) SM, and 12% (3/12) SPM. No instance of WLH and SeC3 was detected. The isolation of V. parahaemolyticus, especially if Kanagawa positive, suggests a probable health risk for people wishing to consume raw or under-cooked shrimp. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
حسینعلی ابراهیم زاده موسوی | ebrahimzadeh mousavi گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)
افشین آخوندزاده بستی | akhondzadeh basti گروه بهداشت موادغذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)
مهدی سلطانی | گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)
سید سعید میرزرگر | seyed saeed گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)
علی طاهری میرقاید | taheri mirghaed گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)
حسین اسماعیلی | گروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)
فرید فیروزبخش | گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
|
|
نشانی اینترنتی |
http://ijvm.ut.ac.ir/article_23840_4b02f08e79045457a4c1b258d1c29f68.pdf |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/466/article-466-485179.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|