Iranian Journal of Veterinary Medicine، جلد ۱۱، شماره ۴، صفحات ۳۲۳-۳۳۵

عنوان فارسی تأثیر پیش فرآوری آنزیمی بر محتوای فیتات در ذرت یا کنجاله سویا تحت شرایط آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله زمینه مطالعه: فسفر یکی از گران‌ترین مواد مغذی موجود در تغذیه طیور می‌باشد. بنابراین، افزایش زیست-فراهمی این ماده مغذی می‌تواند در کاهش هزینه خوراک موثر باشد. هدف: این مطالعه جهت ارزیابی تأثیر پیش‌فرآوری اجزاء خوراک تحت تأثیر مقادیر مختلف pH و آنزیم‌های تجاری بر میزان فیتات در شرایط آزمایشگاهی است. روش کار: سه محلول ( آب مقطر، اسید هیدرو کلریدریک 5/0 % و 1% (به ترتیب دارای pH مساوی 5/5، 12/2 و 88/1)، سه آنزیم تجاری (فاقد آنزیم، Rovabio Excel AP، Bio-phytase،Rovabio Max AP) برای تعیین میزان فیتات در ذرت و کنجاله سویا استفاده شد. ابتدا هر یک از نمونه‌ها با فراورده‌های آنزیمی مخلوط و بعد از افزودن محلول‌های فوق، یرای مدت 3 ساعت و در دو دمای 25 و 40 درجه سانتی‌گراد پیش‌فرآوری شدند و در نهایت میزان فیتات در نمونه‌های مواد غذایی اندازه‌گیری شد. نتایج: نتایج نشان دادند که پیش‌‌فرآوری ذرت از طریق افزودن آنزیم Bio-phytase یاRovabio Max AP و محلول‌های دارای سطوح مختلف pH (در دمای 25 و 40 درجه سانتی‌گراد به مدت 3 ساعت) مقدار فیتات را به طور معنی‌داری کاهش داد. این امر به معنی افزایش آزادسازی فسفر از فسفر فیتاته و بهبود قابلیت زیست فراهمی آن می‌باشد. بهترین نتیجه با افزودن AP Rovabio Max در دمای 25 درجه سانتی‌گراد و محلول اسید هیدروکلریدریک 1% به نمونه‌های ذرت بدست آمد، به‌طوری‌که در مقایسه با گروه شاهد میزان فیتات را تا حدود 5/99 درصد کاهش داد. در ارتباط با نمونه‌های کنجاله سویا نیز نتایج تقریبا مشابهی بدست آمده، به‌طوری‌که بیشترین میزان کاهش فیتات ( تا 4/47 درصد) در نتیجه افزودنAP Rovabio Max و محلول اسید هیدروکلریدریک 1% به نمونه‌ها در دمای 40 درجه سانتی‌گراد حاصل گردید. نتیجه‌گیری: از نتایج حاصل می‌توان نتیجه گرفت که پیش فرآوری ذرت و کنجاله سویا با روش‌های مختلف مانند استفاده از آنزیم‌های تجاری حاوی فیتاز و محلول‌هایی با سطوح مختلف pH برای افزایش زیست‌فراهمی فسفر سودمند می‌باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله Bio-phytase، فیتات، پیش فرآوری، Rovabio Excel AP، اRovabio Max AP،

عنوان انگلیسی The influence of enzymatic pre-treatment of corn or soybean meal on their phytate content under different in vitro conditions
چکیده انگلیسی مقاله BACKGROUND: Phosphorous is one of the expensive nutrients in poultry feed. Therefore, improving the bioavailability of this nutrient in feed ingredients could be effective for lowering the cost of feed. OBJECTIVE: This study was performed to evaluate the effect of pre-treatment of feed ingredients by commercial enzymes and different levels of pH on releasing of phosphorus from phytate under in vitro condition. METHODS: Three solutions including Distilled water, HCl 0.5% and HCl 1% (with pH=5.5, 2.12 and 2.12 respectively) and three enzymes (None, Bio-phytase, Rovabio Excel AP, and Rovabio Max AP) were used to determine phytate content of corn and soybean meal. First, each sample was supplemented with the enzymes and pre-treated under above mentioned solutions for 3 hours at 25 and 40ºC. RESULTS: The results indicated that pre-treating of corn samples with Bio-phytase or Rovabio Max AP and different solutions (at 25 ºC and 40 ºC for 3 hours) reduced phytate content significantly. The best results obtained with corn samples supplemented with Rovabio Max AP and mixing by HCl 1% at 25ºC, so that phytate content decreased up to 99.5% in comparison with control. The same results were also obtained for soybean samples. The highest reduction in phytate content (up to 47.4%) was observed by adding Rovabio Max AP and HCl 1% solution at 40ºC. CONCLUSION: It could be concluded that pre-treating of corn and soybean meal with several manners such as using commercial enzymes including phytase and solutions with different pH were effective to reduce phytate content that means increasing bioavailability of phosphorous.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله زهرا سادات رحیمی | zahra sadat
department of animal and poultry health and nutrition, faculty of veterinary medicine, university of tehran, tehran, iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

مهرداد مدیرصانعی |
department of animal and poultry health and nutrition, faculty of veterinary medicine, university of tehran, tehran, iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

بهزاد منصوری |
department of animal and poultry health and nutrition, faculty of veterinary medicine, university of tehran, tehran, iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

محمد رضاییان |
department of animal health and nutrition, faculty of veterinary medicine, university of tehran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

محسن فرخوی |
department of animal and poultry health and nutrition, faculty of veterinary medicine, university of tehran, tehran, iran.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

ژیلا honarzad |
department of animal and poultry health and nutrition, faculty of veterinary medicine, university of tehran, tehran, iran.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)


نشانی اینترنتی https://ijvm.ut.ac.ir/article_63630_577b362e0bc7f45a4afca75a8fee603c.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/466/article-466-521572.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات