Iranian Journal of Veterinary Medicine، جلد ۱۲، شماره ۲، صفحات ۱۶۷-۱۷۴

عنوان فارسی شیوع استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متیسیلین در محصولات قنادی خامه ای عرضه شده در شهرستان آمل (ایران)
چکیده فارسی مقاله زمینه مطالعه: استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متیسیلین (MRSA) یکی از موارد حائز اهمیت در بحث مقاومت آنتی بیوتیکی است که به میزان قابل ملاحظه‌ای در بین باکتری‌های بیماریزای غذایی شایع در حال گسترش می‌باشد. MRSA تهدیدی برای بهداشت جهانی به شمار می‌رود و موجب بروز نگرانی در جامعه پزشکان، تولید کنندگان مواد غذایی، دولت‌ها و نیز مصرف کنندگان گردیده است. هدف: هدف از این مطالعه بررسی شیوع استافیلوکوکوس اورئوس و MRSA جدا شده از 360 نمونه محصولات قنادی خامه‌ای عرضه شده در شهرستان آمل، از خرداد 1395 الی تیر 1396، به روش کشت معمولی و روش مولکولی بود. روش کار: روش متداول کشت در پلیت از طریق تلقیح مقدار مناسب از رقت‌های نمونه‌ها روی محیط برد پارکر آگار انجام شد. جدایه‌های MRSA به روش  PCR با استفاده از پرایمرهای اختصاصی mecA شناسایی شدند. مقاومت جدایه‌های MRSA در برابر چند آنتی بیوتیک متداول نیز تعیین گردید. نتایج: از 360 نمونه محصولات قنادی خامه‌ای مورد بررسی 6/41% (150 نمونه) آلوده به استافیلوکوکوس اورئوس بودند، میانگین شمارش در تابستان log CFU/g 94/4، در پائیز  log CFU/g 72/4، در زمستان  log CFU/g 74/2 و در بهار  log CFU/g 62/3 بود. یازده نمونه از 360 نمونه مورد بررسی (05/3%) حامل ژن mecA بودند. 56% از جدایه‌ها به اگزاسیلین، 7% به پنیسیلین، 23%  به آمپی سیلین، 82% به جنتامایسین و 33% به تتراسایکلین حساس بودند. نتیجه گیری نهایی: مطابق یافته‌ها، اعمال کنترل و ارتقای بهداشت در زنجیره تولید مواد غذایی و آموزش بهداشت به کارکنان و افراد در تماس با مواد غذایی جهت جلوگیری از شیوع MRSA توصیه می‌گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Methicillin resistant Staphylococcus aureus (MRSA) in pastry cream products sold in Amol (Iran)
چکیده انگلیسی مقاله Abstract  Background: Methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) has been recognized as a matter of antibiotic resistance that is largely developed amongst common foodborne pathogens. MRSA is being considered as an important worldwide health threat and causes considerable concern to clinicians, food products manufacturers, governments and also consumers. OBJECTIVES: The objective of this study was to detect MRSA isolated from 360 samples of pastry cream products sold in the local markets in Amol, June 2016- May 2017, by plate count method and molecular technique. METHODS: The conventional plate counting method was conducted through inoculating appropriate dilutions of samples onto the Baired Parker Agar plates. MRSA isolates were detected by PCR method using mecA primers set. The resistance of isolated MRSA strains against some antibiotics was determined. RESULTS: Out of 360  pastry cream samples tested, 41.6% (150 samples) were contaminated by S. aureus with an average count of 4.94 log CFU/g in summer; 4.72 log CFU/g in autumn, 2.74 log CFU/g in winter and 3.62 log CFU/g in spring. Eleven samples out of 360 tested (3.05%) showed positive results for the mecA gene. No MRSA isolate was identified amongst winter samples. 56% of isolated strains showed sensitivity to oxacillin, 7% of isolates were sensitive to penicillin, 23 to ampicillin, 82% to gentamicin and 33% to tetracycline. CONCLUSIONS: According to the results, monitoring and improving the hygienic conditions of food production chain and educating food handlers and staff involved in food preparation is recommended in order to prevent MRSA prevalence.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله Maryam Azizkhani |
Faculty of Veterinary Medicine, Amol University of Special Modern Technologies, Amol, Iran

Fahimeh Tooryan |
Faculty of Veterinary Medicine, Amol University of Special Modern Technologies, Amol, Iran


نشانی اینترنتی https://ijvm.ut.ac.ir/article_66017_0e9245b301bc4e78660db9e854a39bca.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/466/article-466-640786.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات