|
مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان، جلد ۲۴، شماره ۹۶، صفحات ۸۷-۹۶
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی اثر مصرف نان غنی شده با آرد سویا بر سطح لیپیدهای پلاسما و ارتباط آن با ژنوتیپ ApoE در زنان دچار اضافه وزن و چاقی |
|
چکیده فارسی مقاله |
چکیده مقدمه: مصرف فراوردههای سویا میتواند آثار دلخواهی بر عوامل خطر بیماریهای قلبی- عروقی داشته باشد. احتمال دارد این آثار با پلیمرفیسم در ژن ApoE مرتبط باشد. هدف: بررسی اثر مصرف نان غنی شده با آرد سویا بر پروفایل لیپیدی و ارتباط آن با ژنوتیپ ApoE در زنان دچار اضافه وزن و چاقی. مواد و روشها: در این کارآزمایی بالینی متقاطع 30 زن دچار اضافه وزن و چاقی پس از دریافت رژیم کاهش وزن بهطور تصادفی به دو گروه رژیم معمولی و نان سویا به مدت 6 هفته تقسیم شدند. بین دو دوره 20 روز wash out قرار داشت. در گروه نان سویا 120 گرم نان غنی شده با آرد سویا جایگزین همین مقدار نان معمول مصرفی شد. نتایج: اثر معنیداری از مصرف نان سویا بر پروفایل لیپیدی در مقایسه با رژیم معمولی دیده نشد (05/0
|
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
آپولیپوپروتئینای، چاقی، سویا، لیپیدها |
|
عنوان انگلیسی |
Effects of Soy Flour Enriched Bread Consumption on Plasma Lipid Profile and its Association with ApoE Genotype in Overweight and Obese Women |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Abstract Introduction: Soy products consumption may have favorable effects on cardiovascular diseases risk factors. These effects may be associated with the polymorphism in Apo E gene. Objective: To examine the effects of consumption of soy flour enriched bread on plasma lipids and its association with ApoE genotype in overweight and obese women. Materials and Methods: In this randomized cross-sectional clinical trial, 30 overweight and obese women received a mild weight loss diet and then, randomly assigned to a regular diet and a soy bread diet, each for 6 weeks and a washout period for 20-d. In the soy bread diet group, 120 gr of soy flour enriched bread was replaced by equal amount of usual bread intake. Results: No significant effect of soy bread on lipid profile was observed when comparing the two groups (P <0.05). Evaluation of the effects of the two ApoE groups E2 (&epsilon 2/ &epsilon2) and E3 (&epsilon3/ &epsilon3 or &epsilon2/ &epsilon3) showed a significant effect of soy bread on TG in E2 group, compared to E3 group (P=0.02). Conclusion: Soy bread consumption has favorable effects on serum TG of overweight and obese women with &epsilon2 allele. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Apolipoproteins E, Lipids, Obesity, Soybeans |
|
نویسندگان مقاله |
الهام شریفی ذهابی | e sharifi zahabi
محمد حسن انتظاری | mh entezari food security research center and department of clinical nutrition, school of nutrition and food sciences, isfahan university of medical sciences, isfahan, iran مرکز تحقیقات امنیت غذایی، گروه تغذیه بالینی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
محمد رضا مراثی | mr maracy
|
|
نشانی اینترنتی |
http://journal.gums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-36-696&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
تخصصی |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|