|
مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان، جلد ۲۲، شماره ۸۵، صفحات ۸۸-۹۵
|
|
|
عنوان فارسی |
اثر مصرف خوراکی میوه گیاه خارخاسک بر یادگیری و حافظه موش صحرایی دیابتی: تعیین نقش پراکسیداسیون لیپیدی |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه: دیابت در دراز مدت با اختلال یادگیری و حافظه همراه میشود. با توجه به اثر ضد دیابتی خارخاسک و اثر آنتیاکسیدانی آن در این پژوهش تأثیر این گیاه بر یادگیری و حافظه موشهای صحرایی دیابتی بررسی شد. هدف: بررسی تأثیرگیاه خارخاسک بر یادگیری و حافظه موشهای صحرایی دیابتی مواد و روشها: 32 موش صحرایی به چهار گروه کنترل، کنترل تحت تیمار با خارخاسک، دیابتی، و دیابتی تحت درمان با خارخاسک تقسیم شدند. برای بررسی حافظه و یادگیری حیوانات، عملکرد در آزمون اجتنابی غیر فعال و درصد رفتار تناوب با استفاده از ماز Y تعیین شد. در هموژنه بافت هیپوکامپ مغز حیوانات، میزان مالون دیآلدئید تعیین شد. نتایج: در موشهای گروه دیابتی (01/0>p) در پایان کار در حین عبور کاهش تأخیر بروز کرد و گروه دیابتی تحت تیمار با گیاه، افزایش معنیدار این پارامتر را در مقایسه با گروه دیابتی نشان داد(01/0>p). درصد تناوب نیز در جانداران دیابتی بطور معنیدار کمتر از گروه کنترل بود(05/0>p) و درصد تناوب در گروه دیابتی تحت تیمار افزایش معنیدار در مقایسه با گروه دیابتی نشان داد(05/0pp) نشان دادند یعنی درمان با خارخاسک میزان مالون دیآلدئید(01/0>p) را به صورت معنیدار کاهش داد. نتیجهگیری: تجویز خوراکی خارخاسک بر توانایی نگهداری اطلاعات در انبار حافظه و یادآوری آنها در حیوانات دیابتی تأثیر دارد و موجب بهبود حافظه فضائی حیوانات دیابتی میشود. بخشی از آثار سودمند گیاه با کاهش پراکسیداسیون لیپیدی در بافت هیپوکامپ اعمال میشود. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
پراکسیداسیون لیپید، حافظه، خارخاسک، دیابت قندی، یادگیری |
|
عنوان انگلیسی |
Effect of Tribulus Terrestris Oral Feeding on Learning and Memory in Streptozotocin-diabetic Rats: Investigating the Role of lipid Peroxidation |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Introduction: Diabetes in long term is associated with learning and memory deficits. Given the Anti-diabetic and antioxidant activities of Tribulus terrestris (TT). Objective: to evaluate the effect of oral administration of Tribulus terrestris on learning and memory in diabetic rats. Materials and Methods: Thirty two Wistar rats were divided into control, TT-treated control, diabetic, and TT-treated diabetic groups. To evaluate their learning and memory, initial (IL) and step-through latencies (STL) were determined at the end of study using passive avoidance test and alternation behavior percentage was obtained using Y maze. Level of malondialdehyde in hippocampal homogenate was also measured at the end of the study. Results: STL significantly decreased in diabetic group (p< 0.01) and TT-treated diabetic group showed a significantly higher STL (p< 0.01), compared to the diabetic counterparts. Alternation percentage was significantly lower in the diabetic group relative to the controls (p< 0.01) and treated diabetic group did show a significant difference in comparison with the diabetic group (p< 0.05). Diabetic rats also exhibited a significant increase in tissue level of malondialdehyde (p< 0.01) and TT treatment significantly reduced MDA level (p< 0.01) in the diabetic group. Conclusion: TT treatment could enhance the capability of consolidation and recall in diabetic animals and could also improve spatial memory in them, partly via attenuation of lipid peroxidation in the hippocampus. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
مهرداد روغنی | m roghani neurophysiology research center, shahed university, tehran, iran تهران، دانشگاه شاهد، مرکز تحقیقات نوروفیزیولوژی سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شاهد (Shahed university)
سهیل امید ملایری | s omid malayeri student research committee, shahed university, tehran, iran تهران، دانشگاه شاهد، کمیته تحقیقات دانشجویی سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شاهد (Shahed university)
صالح امید ملایری | s malayeri islamic azad university of pharmaceutical sciences, tehran, iran تهران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم دارویی سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم دارویی (Islamic azad university pharmaceutical sciences branch)
|
|
نشانی اینترنتی |
http://journal.gums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-36-12&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
تخصصی |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|