مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان، جلد ۲۱، شماره ۸۳، صفحات ۱-۶

عنوان فارسی اثر اسید رزمارینیک بر کاهش اکسیداسیون LDL در محیط برون تنی
چکیده فارسی مقاله چکیده مقدمه: اکسیداسیون چربی‌ها ازجمله LDL نقش مهمی در ایجاد آترواسکلروز دارد. مواد اکسیدان موجود در مواد غذایی با اکسیداسیون LDL منجر به ایجاد و پیشرفت آترواسکلروز می‌شود و مواد آنتی‌اکسیدان در جیره غذایی مانند ویتامین Eو اسید رزمارینیک می‌تواند با مهار اکسیداسیون LDL از ایجاد و پیشرفت آترواسکلروز جلوگیری کند. هدف: بررسی اثر اسید رزمارینیک بر اکسیداسیون LDL سرم ناشی از سولفات مس به صورت برون تنی (In vitro). مواد و روش‌ها: از افراد سالم بعد از یک شب ناشتایی نمونه خون تهیه شد و LDL سرم جدا شده در گروه‌های کنترل، اکسید شده با مس و اسید رزمارینیک با غلظت‌های 0، و میکرومولار مطالعه شد. برای بررسی اکسیداسیون LDL مقدار دی انهای کونجوگه و MDA (مالون دی آلدئید) تشکیل شده اندازه‌گیری شد و آثار غلظت‌های مختلف اسید رزمارینیک بر مهار اکسیداسیون LDL سرم بررسی شد. نتایج: نتایج بدست آمده نشان می‌دهد که اسید رزمارینیک باعث کاهش اکسیداسیون LDL سرم می‌شود، بطوری که میزان MDA (مالون دی آلدئید) تشکیل شده براساس غلظت اسید رزمارینیک بترتیب 8/1 ، / و /0 درصد کاهش یافت. اثر مهاری اسید رزمارینیک بر اکسیداسیون LDL متناسب با غلظت است (0، و میکرومولار). نتیجه‌گیری: نتایج بدست آمده نشان می‌دهد که اسید رزمارینیک با غلظت‌های 0، و میکرومولار به‌طور معنی‌داری باعث جلوگیری از اکسیداسیون LDL می‌شود و با بررسی‌‌های بیشتر این ترکیبت ممکن است آثار مشابهی در درون تنی (In Vivo) داشته‌باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسید رزمارینیک، اکسیدان‌ها، کلسترول، ال دی ال

عنوان انگلیسی Inhibitory Effects of Rosmarinic Acid on LDL Oxidation In vitro
چکیده انگلیسی مقاله Abstract Introduction: Oxidation of low-density lipoprotein (LDL) has been strongly implicated in the pathogenesis of atherosclerosis. The use of antioxidant compounds in dietary food stuffs including vitamin E and rosmarinic acid may lead to the inhibition of production of oxidized LDL and may decrease both the development and the progression of atherosclerosis. Objective: The present work investigated the effects of Rosmarinic Acid (RA) on LDL oxidation induced-CuSO4 quantitatively in vitro. Materials and Methods: Fasting blood samples from normal people after an overnight fasting were collected and then LDL was isolated. LDL was incubated without CuSO4 as control and incubated with CuSO4 and several concentrations of RA (50, 100 and 200 µM) and measured the formation of conjugated dienes and Malondialdehyde (MDA). Inhibition of this Cu-induced oxidation was studied in the presence of several concentrations of RA (50, 100 and 200 µM). Results: It was demonstrated that RA is able to decrease CuSO4-induced LDL oxidation. Rosmarinic acid showed a decrease in the formation of (MDA). Rates of 31.8%, 36.7% and 50.3% were seen at concentrations ranging from 50, 100 and 200 µM, respectively, against oxidation in vitro. The inhibitory effects of the RA on LDL oxidation were dose-dependent at concentrations ranging from 50 to 200 µM. Conclusion: This study showed that RA at concentrations (50, 100 and 200 µM) prevented the oxidation of LDL in vitro and it may suggest that they have the similar effect in vivo.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Cholesterol LDL, Oxidants, Rosmarinic Acid

نویسندگان مقاله حسن احمدوند | h ahmadvand
razi herbal medicine research center, lorestan university of medical sciences, khoramabad, iran
خرم آباد، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، مرکز تحقیقات داروهای گیاهی رازی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی لرستان (Lorestan university of medical sciences)

علی خسروبیگی | a khosrowbeygi
department of biochemistry, faculty of medicine, lorestan university of medical sciences, khoramabad, iran
خرم آباد، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، دانشکده پزشکی، گروه بیوشیمی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی لرستان (Lorestan university of medical sciences)

لیلا نعمتی | l nemati
department of biochemistry, faculty of medicine, lorestan university of medical sciences, khoramabad, iran
خرم آباد، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، دانشکده پزشکی، گروه بیوشیمی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی لرستان (Lorestan university of medical sciences)

رضا حاج حسینی | r haj hosseini
department of biochemistry, central organization of tehran payame nour university, tehran, iran
تهران دانشگاه پیام نور، سازمان مرکزی دانشگاه پیام نورتهران، گروه بیوشیمی


نشانی اینترنتی http://journal.gums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-36-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات