|
مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان، جلد ۱۶، شماره ۶۱، صفحات ۶۰-۶۴
|
|
|
عنوان فارسی |
گزارش موارد بوتولیسم ناشی ازمصرف اشپل شوردرشهرستان رشت ۱۳۸۴ |
|
چکیده فارسی مقاله |
چکیده مقدمه: بوتولیسم بیماری فلج کننده خطرناکیست که ازسم کلستریدیوم بوتولینوم پدید میآید.این باکتری درمحیط بی هوازی،کم نمک وکم شیرین با اسیدیته کم و دمای بالاترازدمای یخچال فعال بوده ،غذاهای خانگی ذخیره شده و همینطورکنسروهای گوشتی محیط مناسب تکثیرآن است. سم باتاثیربرسلسله اعصاب موجب ازکارافتادگی آنها و در نهایت فلج سیستم تنفسی و مرگ میشود. بررسی نحوه وروداین سم به سبد غذایی انسان با توجه به احتمال بالای بروزمرگ در مسمومیت باآن اهمیت زیادی دارد. هدف: هدف ازگزارش این موارد, شناسایی منابع اصلی بیماری در گیلان و ارائه روشهای پیشنهادی برای مقابله با آن است. معرفی موارد: تعداد کل مسمومان 6 نفرباحداقل سن 23 وحداکثر 73 سال با 4 نفرزن و2 نفرمرد بودندکه یکی ازآنهادر ICU بیمارستان رازی فوت شد . تشخیص قطعی با تعیین میزان سم کلستریدیوم بوتولینوم در نمونه غذایی بوده است. نتیجه گیری: غلظت سم کلستریدیوم بوتولینوم در اشپل ماهی کپور شور شده در حدیست که قادرست بسرعت باعث بروز علائم بوتولیسم شود و بهرغم دسترسی به امکانات پزشکی منجربه مرگ مسمومان شود. لذا آموزش عمومی درخصوص استفاده نکردن ازماهی کپورشورشده ازیک سو و آموزش کادردرمانی از جانب دیگر برای درنظرگرفتن بوتولیسم به عنوان یکی ازتشخیصهای افتراقی در بیماران و سرانجام نظارت وکنترل دقیقتر در نحوه تهیه، نگهداری وتوزیع مواد غذائی بخصوص غذاهای سنتی، در پیشگیری از مسمومیت با این سم مهلک اهمیت بسیاردارد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
Case Series Report of Botulism Due to Salted Caviar in Rasht |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Abstract Introduction: Botulism is a dangerous paralytic disease due to the toxin which is made by Clostridium Botulinum Bacterium. This bacterium is active in anaerobic, little salt and little sugar with low acidity condition and in a temperature higher than the temperature of refrigerator and it is reserved in home made food also meat can be favorable reproduction condition for it. The produced toxin effected nerve system disability by effecting on it's and at last caused respiratory disability and death. The study of the ways that this toxin can enter human food chain is really important because of high probability of death in its poisoning. Objective: This study has been done to find the main resource of Clostridium Botulinum in Guilan and purpose the ways against it. Case report: The whole number of poisoned people was 6 persons with minimum age 23 years old and maximum age 73 years old. Including 4 women and 2 men which one of them dead in the ICU of Razi hospital. The final diagnosis was through determining mount of Clostridium Botulinum toxin in food sample. Conclusion: The density of Clostridium Butilinum in the Caviar of salted carp is too high that can lead to incidence of botulism signs very quickly. Also it leads to death, in spite of accessing to medical facilities. Therefore public education about not using salted carp and training of clinical staff in order to consider Botulism poisoning is as a differential diagnosis of patients and finally careful control about preparing and keeping and distributing food, specially native food, are considered really important in preventing poisoning with this fatal toxin. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
سیدمهدی موسوی | s m moosavi رشت- خیابان سعدی- روبروی سازمان شهر و روستا- مرکز بهداشت
مهیار عدالتخواه | m edalat khah
آرمان صدیقی | a sedighi
زهرا محتشم امیری | z mohtasham amiri
سهیلا اسدی | s asadi
مسعود بینش برهمند | m binesh berahmand
ابراهیم صدیق کیارودی | e sedigh kiaroodi
عبدا رضایی | a rezai
محمدحسین مهدوی | m h mahdavi
|
|
نشانی اینترنتی |
http://journal.gums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-36-303&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
تخصصی |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|