|
مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان، جلد ۱۳، شماره ۴۹، صفحات ۱۰-۱۹
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی عادات زندگی و سرطان معده در گیلان |
|
چکیده فارسی مقاله |
چکیده مقدمه: سرطان معده شایعترین نوع سرطان در استان گیلان به شمار میرود و با مشکلات غربالگری پرهزینه و مرگ و میر بالا همراه است. عوامل خطر ساز فاکتور تغذیه ای و میکروبی (هلیکوباکترپیلوری) و ارتباط عوامل تغذیه ای با شیوع کانسر معده و توسعه بهداشت تغذیه ارتباط پیشگیری اولیه بیماری با دانش تغذیه در این مقاله بررسی شده است. هدف: با توجه به ارتباط سرطان معده با وضعیت تغذیه، افزایش دانش تغذیه میتواند از عوامل پیشگیری شیوع بالای سرطان معده باشد و این مطالعه با هدف تعیین ارتباط بین عادات زندگی و سرطان معده در گیلان انجام شده است. مواد و روش ها: این مطالعه به روش مورد - شاهدی بر پایه جفتهای همسان شده بیمارستانی در رشت انجام گرفت. افرادمورد مطالعه شامل 144 بیمار مبتلا به سرطان معده و 398 نفر شاهد (از بخش چشم پزشکی) بودند. تمام افراد طبق یک پرسشنامه ساختارمند مورد پرسشگری قرار گرفتند. برای هر مورد به طور متوسط 2 شاهد برپایه تشابه سنی (3 ± سال)، جنس و زمان بستری(2 هفته) در نظر گرفته شد. نسبتهای شانس اصلاح شده (Adjusted odds ratio) با حدود اطمینان 95 درصدجهت ارزیابی یافتهها استفاده شده و جهت آنالیز از مدل رگرسیون بهره گرفته شد. نتایج:کشیدن سیگار به صورت بارزی با ایجاد سرطان معده مرتبط بود. (5/5-2/1: CIو 8/2OR=). مؤلفههایعادت کشیدن سیگار (شامل مدت کشیدن، سن شروع و میزان مصرف روزانه) به صورت بارزی طی یک روز مقدار- پاسخ باسرطان معده مرتبط بود. ارتباط معنیدار آماری بین سرطان معده و سایر عوامل بررسی شده (عادات غذایی ووضعیت اجتماعی - اقتصادی) یافت نشد. نتیجهگیری : سیگار کشیدن عامل خطر عمده سرطان در منطقه میباشد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
استعمال دخانیات، تغذیه، سرطان معده |
|
عنوان انگلیسی |
A Study on Lifestyle Habits and Gastric Cancer in Guilan Province |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Abstract Introduction: Gastric cancer is the most common cancer in Guilan province. Objective: This study was performed to evaluate the relation between gastric cancer and lifestyle habits. Materials and Methods: This is a hospital-based case-control study of matched pairs. Study subjects included 144 cases and 398 controls (from ophthalmology ward). All subjects were interviewed using a structured questionnaire. An average of approximately two controls were matched to each case based on age(±3 years). Sex, and time of hospitalization (2WK). Adjusted odds ratios (ORs) and 95% confidence intervals (CI) were used to evaluate results, and a multivariate analysis of the data was performed by using a logistic regression model. Results: A significantly elevated risk of contracting gastric cancer was observed in cigarette smokers (OR: 2.8. CI: L.2-S.S). Furthermore, a statistically significant positive dose-response trend in gastric cancer was demonstrated based on age at which smoking was initiated, the duration of the habit, and the number of cigarettes smoked per day. We did not find any significant association between other factors (dietary habits and socioeconomic factors) and gastric rancer. Conclusion: Cigarette smoking is an important risk factor for gastric cancer in this region. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Nutrition, Smoking, Stomach Neoplasms |
|
نویسندگان مقاله |
محمدرضا کوهساری | mr koohsari دانشگاه علوم پزشکی گیلان سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی گیلان (Guilan university of medical sciences)
|
|
نشانی اینترنتی |
http://journal.gums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-36-513&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
عمومی |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|