|
Hormozgan Medical Journal، جلد ۲۰، شماره ۱، صفحات ۳۹-۴۴
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی خواص آنتیاکسیدانی و میزان ترکیبات فلاونوئیدی و فنولی گیاهCitrullus colocynthis(L.) Schrad در استان خوزستان |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه: رادیکالهای آزاد باعث ایجاد بیماریهای زیادی در انسان میشوند. آنتی اکسیدانها با خنثی سازی رادیکالهای آزاد باعث کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و سکته میشوند و از پیشرفت سرطانها جلوگیری میکنند. هدف از این مطالعه، تعیین خواص آنتیاکسیدانی گیاه Citrullus colocynthis رشد یافته در استان خوزستان است که به طور سنتی برای درمان بیماری دیابت نوع دوم مورد استفاده قرارمیگیرد. روش کار: در این مطالعه برای ارزیابی خواص آنتی اکسیدانی از دو روش دی فنیل پیکریل هیدرازیل و بتا-کاروتن لینولئیک اسید استفاده شد. همچنین اندازه گیری ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی به ترتیب با استفاده از شاهدهای گالیک اسید و کوئرسیتین انجام شد. نویسنده مسئول: دکتر حمزه امیری گروه زیست شناسی دانشکده علوم پایه دانشگاه لرستان خرمآباد - ایران تلفن: 9166634064 98+ پست الکترونیکی: amiri_h_lu@yahoo.com نتایج: در این مطالعه بیشترین ورکمترین مقدار فعالیت به داماندازی رادیکال آزاد در روش DPPH به ترتیب در عصاره ساقه g/ml)μ12/4(IC50= و برگ (g/mlμ46/5 IC50=) مشاهده شد و بیشترین فعالیت آنتیاکسیدانی در روش بتا-کاروتن مربوط به عصاره برگ 78/79 درصد و کمترین 08/47 درصد در میوه مشاهده شد. همچنین بیشترین مقدار ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی به ترتیب مربوط به عصاره ساقه (ml/gμ 15/22) و میوه (g/mlμ 09/4) است. نتیجهگیری: عصارههای متانولی اندامهای مختلف گیاه هندوانه ابوجهل در سطوح مختلف فعالیت آنتیاکسیدانی از خود نشان دادند. بنابراین میتوانند به عنوان آنتیاکسیدان در صنایع غذایی و درمان مکمل بیماریها مورد استفاده قرار گیرند |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
Citrullus Colocynthis، آنتیاکسیدان، فلاونوئیدی |
|
عنوان انگلیسی |
Antioxidant properties and Flavonoids-Phenolic content of citrullus colocynthis (L.) schrad growing in Khuzestan, Iran |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Introduction: Free radicals cause several human diseases. Antioxidants decrease the risk of cardiovascular diseases and heart attack, and prevent the development of cancers through neutralization of free radicals. This study set out to determine the antioxidative properties of Citrullus colocynthis growing in Khuzestan. This plant is traditionally used for the treatment of type II diabetes. Methods: In this study, 2, 2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH) and beta-carotene linoleic acid assays were used for the evaluation of antioxidative properties. In addition, the measurement of flavonoids and phenolic compounds was done based on the Gallic acid and quercetin reagents. Correspondence: Hamzeh Amiri, PhD. Biology Department Faculty of Science, Lorestan University. Khorramabad, Iran Tel:+98 9166634064 Email: amiri_h_lu@yahoo.com Results: In the DPPH assay, the maximum and minimum scavenging activity of free radicals were found in the extractions of stem (IC50=12.4μg/ml) and leaves (IC50=5.46 μg/ml), respectively. With respect to the beta-carotene linoleic assay, the maximum and minimum antioxidative activities were observed in the extractions of leaves (79.78%) and fruits (47.08%), respectively. Moreover, the maximum content of flavonoids and phenolic compound were 22.15μg/ml in stem, and 4.09μg/ml in fruit. Conclusion: The methanol extracts from different organs of citrullus colocynthis (C. colocynthis) showed antioxidative activities at different levels. Therefore, they can be used as antioxidants in food industries and adjuvant treatments. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Citrullus Colocynthis, Antioxidative, Flavonoids |
|
نویسندگان مقاله |
هانیه راشدی | hanieh rashedi
حمزه امیری | hamzeh amiri
احمد قارزی | ahmad gharezi
|
|
نشانی اینترنتی |
http://hmj.hums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-122&slc_lang=fa&sid=en |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|