|
Hormozgan Medical Journal، جلد ۱۹، شماره ۱، صفحات ۱-۱۰
|
|
|
عنوان فارسی |
اثر حفاظتی دانه خرفه (Portulaca oleracea L.) بر سطوح پلاسمایی سیستاتین C، کاتپسین S و کراتینین در زنان مبتلا به دیابت نوع ۲ |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه: دیابت بیماری مزمن متابولیکی است که موجب التهاب در دستگاه قلب و عروق و کلیه میشود. مطالعات نشان دادند استفاده ازگیاهان دارویی میتواند در کاهش التهاب مؤثر باشد، ولیکن اثربخشی گیاه خرفه به خوبی مشخص نشده است. بنابراین هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثر مصرف دانه خرفه بر سطوح پلاسمایی سیستاتین C، کاتپسین S و کراتینین در زنان میانسال مبتلا به دیابت نوع2 میباشد. روش کار: در این مطالعه نیمه تجربی، 14زن مبتلا به دیابت نوع 2 به طور تصادفی و مساوی به گروههای مداخله و کنترل تقسیم شدند میزان مصرف دانه خرفه 5/7 گرم در روز (5/2 و 5 گرم در نهار و شام، به ترتیب) بود. خونگیری قبل و 48 ساعت پس از آخرین مداخله انجام شد. تجزیه و تحلیل یافتهها با استفاده از آزمونهای t زوجی و مستقل انجام شد (05/0≥P). نتایج: غلظت سیستاتین C ، کاتپسین S، کراتینین و پروفایل لیپیدی پس از هشت هفته مصرف دانه خرفه در گروه مداخله کاهش معنیداری یافت (05/0P<). همچنین بین دو گروه فقط در سیستاتین C, کاتپسین S تفاوت معنادار مشاهده شد. نتیجهگیری: با توجه به تغییرات نشانگران بیوشیمیایی مداخله مطالعه مشخص شد، مصرف دانه خرفه موجب بهبودی در سطوح بیومارکرهای آسیب قلبی و کلیوی و پروفایل لیپیدی افراد دیابتی میشود. البته برای نتیجهگیری دقیقتر نیاز به تحقیقات بیشتری میباشد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
سیستاتین C- کاتپسین S – کراتینین - دیابت نوع 2 |
|
عنوان انگلیسی |
Protective effects of purslane seed (Portulaca Oleracea L.) on plasma levels of Cystatin C, Cathepsin S, and Creatinine in women with type 2 Diabetes |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Introduction: Diabetes is a chronic metabolic disease which is associated with the inflammation of cardiovascular system and kidney. Studies have shown that medicinal plants could be effective in reducing inflammation however, the effectiveness of purslane (Portulaca oleracea) on inflammation is not well defined. Thus, this study attempted to investigate the effect of Portulaca oleracea seed consumption on plasma levels of cystatin C, cathepsin S, and creatinine in women with type 2 diabetes. Methods: In this quasi-experimental study, 14 women with type 2 diabetes were randomly divided into two equal groups of intervention and control (n=7). The subjects received Portulaca oleracea seed 2.5 g at lunch and 5 g at dinner (totally 7.5 g) per day for 8 weeks. Blood was collected before and 48 hours after the last intervention. Data were analyzed with paired and independent t-tests, and P< 0.05 was considered significant. Results: Levels of cystatin C, cathepsin S, creatinine, and lipid profile decreased significantly in the intervention group after 8 weeks (P< 0.05). There was also a significant difference between the intervention and control groups in levels of cystatin C and cathepsin S. Conclusion: Changes in biochemical markers showed that Portulaca oleracea seed could improve the levels of cardiovascular and kidney damage biomarkers and lipid profile in diabetic patients. However, further research is needed for more accurate conclusions. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Cystatin C - Cathepsin S – Creatinine - Diabetes |
|
نویسندگان مقاله |
دکتر پروین فرزانگی | p farzanegi
مریم شعرانی | m shoerani
دکتر محمدعلی آذربایجانی | mohammad ali m a azabaijani
|
|
نشانی اینترنتی |
http://hmj.hums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-61&slc_lang=fa&sid=en |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
عمومی |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|