|
Hormozgan Medical Journal، جلد ۱۷، شماره ۶، صفحات ۴۵۵-۴۶۳
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی وضعیت تعذیه، برخی عادات غذایی و فعالیت بدنی نوجوانان در بندرعباس |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه: شکلگیری عادات تغذیهای در دوران کودکی و نوجوانی میتواند تعیین کننده دریافت مواد مغذی کافی جهت رشد و تکامل و سلامتی در آینده باشد. این مطالعه با هدف بررسی وضعیت تغذیه و فعالیت بدنی دانشآموزان دبیرستانی بندرعباس انجام شد. روش کار: در این مطالعه توصیفی، مقطعی، 800 دانشآموز دختر و پسر با استفاده از روش نمونهگیری طبقهای تصادفی از دبیرستانهای دولتی شهر بندرعباس انتخاب شدند. ابزار گردآوری دادهها پرسشنامه مشخصات دموگرافیک، بسامد خوراک که روایی و پایایی آن سنجیده شده بود و تعداد وعده و میان وعده روزانه و پرسشنامه فعالیت بدنی بود. اندازهگیریهای تن سنجی شامل قد و وزن بر اساس روشهای استاندارد با کمک متر نواری و ترازو و محاسبه نمایه توده بدن (BMI) بود و مقادیر با معیارهای CDC 2000 مقایسه گردید. نتایج: میانگین سن پسران و دختران به ترتیب 1±1/16 و 9/0±6/15 بود. شیوع لاغری و اضافه وزن / چاقی در دبیرستانهای بندرعباس به ترتیب 1/10 و 5/14 درصد بود. مدت زمان ورزش در ساعات خارج از مدرسه و تماشای تلویزیون پسران به صورت معنیداری بیش از دختران بود (05/0P<). پسران در مقایسه با دختران قد، وزن و BMI بالاتری داشتند. در بین وعدههای اصلی ناهار و از بین میان وعده ها، میان وعده صبح بیشترین فراوانی مصرف را داشتند. دفعات مصرف مواد غذایی گروه لبنیات، میوه و سبزی در مقایسه با توصیه هرم راهنمای غذایی به صورت قابل توجهی کمتر بود. بالاترین میزان مصرف در گروه لبنیات؛ بستنی، در گروه گوشت تخم مرغ، در گروه سبزیها سیب زمینی و در گروه نان و غلات، نان بود. میزان فعالیت بدنی، مصرف میوه و سبزی با تحصیلات والدین رابطه معنیداری نداشت. نتیجهگیری: اصلاح وضعیت تغذیه با کمک برنامههای آموزشی تغذیهای و توجه به فعالیتهای ورزشی و مداخله در این زمینه در بین دانشآموزان دبیرستانی ضروری است |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
وضعیت تغذیهای - نوجوانان - نمایه توده بدن |
|
عنوان انگلیسی |
Assessment of nutritional status, dietary habits and physical activity of adolescents in Bandar Abbas, Iran |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Introduction: Formation of certain food patterns are affected by food habits in childhood and adolescence period, which would be the indicator of adequate nutrients intakes for growth, development and health in future. The aim of this study was to assess weight and physical activity status and determine food habits in high school students. Methods: In this study cross sectional study, 800 students who studied in public high school of Bandar Abbas were selected by a stratified randomized sampling. Demographic data and physical activity questionnaire were completed, height and weight were measured by a standard method using stadiometer and weighing scale, BMI (Body Mass Index) was calculated and compared by CDC 2000 growth chart curves. Results: Mean age of boys and girls were 16.1±1 and 15.6±0.9 years, respectively. Overall prevalence of underweight and overweight/obesity were 10.1% and 14.5%, respectively. Leisure time physical activity and TV watching were significantly different between two genders (P< 0.05). Weight, height and BMI were higher in boys than girls. Most adolescents consumed lunch and mid-morning snack frequently. Frequency in consumption of dairies, fruits and vegetables were significantly lower than the recommended amount in food guide pyramid. Ice cream, egg, potato, and bread were the most consumed food items between the food items of dairy, meats, vegetable and grains groups, respectively. There was not any relation between parents' education level and students' physical activity or fruits and vegetables consumption Conclusion: It seems necessary to modify nutrition patterns by education and use programs for intervention in the patterns of physical activities in high school students. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Nutritional Status - Adolescent – Body Mass Index |
|
نویسندگان مقاله |
آسیه پرمهر یابنده | a pormehr yabandeh pormehr yabandeh
دکتر عبدالعظیم نجاتی زاده | a a nejatizadeh
دکتر حمیرا حمایلی مهربانی | h hamayeli mehrabani
فاطمه دبیری | f dabiri
آزیتا کامجو | a kamjoo
عارفه شاهی | a shahi
فوزیه رفعت | f rafat
|
|
نشانی اینترنتی |
http://hmj.hums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-48-98&slc_lang=fa&sid=en |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
عمومی |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|