Hormozgan Medical Journal، جلد ۱۷، شماره ۱، صفحات ۳۷-۴۴

عنوان فارسی بررسی اثر بازدارندگی اسانس روغنی زیره سیاه (Bunium Persicum) بر روی قارچ کاندیدا آلبیکنس در محیط آزمایشگاهی (In vitro)
چکیده فارسی مقاله مقدمه: زیره سیاه ایرانی (Bunium persicum) با نام عمومی Black cumin گیاهی علفی از خانواده چتریان (Umbelliferae) است. این گیاه در نواحی گرم و خشک ایران به صورت خودرو (وحشی) می‌روید. کاندیدا آلبیکنس نوعی مخمر است که به عنوان فلور نرمال پوست و مخاط دستگاههای گوارشی، تنفسی و تناسلی شناخته می‌شود. این قارچ در افراد دچار نقص سیستم ایمنی ایجاد بیماری می‌کند. هدف از این مطالعه، بررسی اثر بازدارندگی اسانس روغنی زیره سیاه بر روی قارچ کاندیدا آلبیکنس به عنوان یک پاتوژن بیماریزای انسانی در محیط آزمایشگاهی بود. روش کار: در این مطالعه آزمایشگاهی 28 پلیت حاوی مخمر کاندیدا آلبیکنس بر روی محیط کشت سابورو دکستروز آگار پاساژ داده شد. 7 پلیت به عنوان گروه شاهد (بدون اسانس روغنی زیره سیاه) و 21 پلیت به عنوان گروههای مورد، حاوی غلظتهای mg/ml 1، mg/ml 2 و mg/ml 3 از اسانس فوق‌الذکر (هر کدام 7 پلیت) مورد بررسی قرار گرفتند. تمامی پلیت ها به مدت 72 ساعت در انکوباتور 37 درجه سانتی گراد قرار داشتند که هر 24 ساعت یک بار از نظر تعداد کلونی های رشد یافته توسط کاغذ شطرنجی و استریوسکوپ Heerbrugg WILD مورد شمارش قرار می‌گرفتند. در نهایت نتایج بدست آمده توسط روشهای آماری توصیفی گزارش گردید. نتایج: بعد از 24 ساعت اول، مخمرهای کاندیدا آلبیکنس در کلیه پلیت های گروه شاهد رشد داشت اما در هیچ یک از گروههای مورد رشدی مشاهده نشد. در 24 ساعت دوم تمامی پلیت های گروه شاهد و پلیت‌های حاوی mg/ml1 اسانس روغنی زیره سیاه رشد داشتند. این در حالی است که هیچگونه رشدی در پلیت‌های حاوی mg/ml 2 و mg/ml 3 اسانس روغنی زیره سیاه صورت نگرفته بود. نهایتاً پس از 72 ساعت با وجود رشد در پلیت‌های گروههای شاهد (غیرقابل شمارش)، mg/ml 1 (غیرقابل شمارش) و mg/ml2 (میانگین = 46 کلونی) از اسانس روغنی زیره سیاه، در گروه mg/ml 3 از اسانس مذکور هیچگونه رشدی مشاهده نشد. نتیجه‌گیری: نتایج بدست آمده از بررسی حاضر نشان دادند که هر 3 غلظت فوق‌الذکر قادرند رشد قارچ کاندیدا آلبیکنس را به تأخیر انداخته و بر روی آن اثر مهاری خود را القا نمایند. مدت زمان مهار رشد قارچ تابع غلظت اسانس در محیط بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله زیره سیاه - کاندیدا آلبیکنس - محیط آزمایشگاهی

عنوان انگلیسی Antifungal effect of essential oil of Bunium persicum on Candida albicans, In vitro study
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: Bunium persicum is a gramine plant from Umbelliferae family. Candida albicans is a kind of yeast known as normal flora of skin and gastrointestinal tract (GIT), respiratory and genitourinary (GU) mucosa. This fungi makes disease in immunodeficient individuals. The aim of this study was to assess the antifungal effect of essential oil of Bunium persicum on Candida albicans. Methods: 28 plate's receptacle of Candida albicans were passaged on Sabouraud dextrose agar medium. Seven plates were assign as control (without essential oil of Bunium persicum) and 21 plates as cases, consisted 1mg/ml, 2 mg/ml and 3mg/ml (7 plates for each of them) Bunium persicum essential. All plates incubated in 37°C incubator for 72 hours. Colony counting was done each 24h by crossbar paper and Heerbrugg WILD stereoscope. Finally, descriptive statistics was used for results presentation. Results: After the first 24hr, Candida albicans yeasts had growth in all case plates but no growth was seen in control plates. In the second 24hr, all control and 1mg/ml essential oil of Bunium persicum plates, had growth, but no culture observed in 2mg/ml and 3mg/ml essential oil of Bunium persicum plates. Finally after 72hr, although culture was seen in control (Innumerable), 1mg/ml (Innumerable) and 2mg/ml (Average=46 colony) essential oil of Bunium persicum plates, no culture was observed in 3 mg/ml plates. Conclusion: Results of present study demonstrated that, all 3 concentrations could delay culture of Candida albicans and induce stay effect on that. Time of staying culture of fungi was related to essential concentration in medium
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Black Cumin - Candida Albicans - In vitro

نویسندگان مقاله علی رشیدی | a rashidi


دکتر سیدامیرعلی مهبد | a a mahbod


دکتر علیرضا شهاب جهانلو | a shahb jahanloo


آیدا غلامی | a gholami


مهرگان حیدری هنگامی | m heydari hengami heidari hengami



نشانی اینترنتی http://hmj.hums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-48-50&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات