Hormozgan Medical Journal، جلد ۱۵، شماره ۴، صفحات ۲۸۵-۲۹۴

عنوان فارسی بررسی فعالیتهای ضداکسیدانی و میزان ترکیبات فنلی عصاره هیدروالکلی مرزنجوش، کلپوره و آویشن دنائی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: گیاهان یکی از منابع مهم ضد اکسیدانها می باشند. ضد اکسیدانهای طبیعی باعث افزایش قدرت ضد اکسیدانهای پلاسما و کاهش ابتلا به بعضی بیماریها مانند سرطان، بیماریهای قلبی و سکته مغزی می شوند. با توجه به سمی بودن و اثرات سوء تغذیه ای ضد اکسیدانهای ساختگی موجود در مواد غذایی، نیاز به ضد اکسیدانهای طبیعی از گیاهان با سمیت کمتر و اثربخشی بیشتر یک ضرورت جدی است. روش کار: در این مطالعه تجربی، پس از خشک کردن ساقه و گلهای گیاهان کلپوره، مرزنجوش و آویشن، عصاره گیری بوسیله اتانول 70 درصد در مدت 48 ساعت به روش ماسرسیون انجام شد. عصاره ها تحت شرایط خلا خشک شدند و سپس فعالیت ضداکسیدان آنها بوسیله پنج روش مختلف شامل: دی فنیل پیکریل هیدرازیل، فعالیت آنتی اکسیدانی معادل ترولکس، فعالیت آنتی اکسیدانی آهن احیا شده، آزمون فسفومولیبدینم و قدرت احیا کنندگی ارزیابی گردید. به علاوه، برای تعیین ترکیبات ضد اکسیدانی، میزان فنل و فلاونوئید تام آنها اندازه گیری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آنالیز واریانس استفاده شد. نتایج: محتوای فنلی نمونه ها در محدوده 97.7-140.3 میلی گرم اسید گالیک بود. مقدار فلاونوئید تام نمونه ها بین 34.6-68 میلی گرم روتین در گرم عصاره بود. مرزنجوش دارای بیشترین مقدار فنل تام و فلاونوئید بود که اختلاف معنی داری بین فنل تام مرزنجوش و آویشن دیده شد .(P< 0.05) مرزنجوش دارای بیشترین میزان فعالیت ضد رادیکال آزاد دی فنیل پیکریل هیدرازیل (1906.5) و فعالیت ضد اکسیدانی معادل ترولکس (747) میلی مول ترولکس بود. تفاوت زیادی بین میزان فعالیت آنتی اکسیدانی مرزنجوش و سایر عصاره ها در هر دو آزمون دیده شد (P< 0.001). نتیجه گیری: در این مطالعه، عصاره ها دارای خواص آنتی اکسیدانی متفاوتی بودند که عصاره مرزنجوش دارای بیشترین فعالیت ضداکسیدانی بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آنتی اکسیدانها، فلاونوئیدها، فنل

عنوان انگلیسی Antioxidant activities, total phenols and total Flavonoids assay of Origanurm vulgare, Teucrium polium and Thymus daensis
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: Medicinal plants are important sources of antioxidants. Natural antioxidants increase the antioxidant capacity of the plasma and reduce the risk of certain diseases such as cancer, heart diseases and stroke. Synthetic antioxidants commonly used in processed foods have side effects and are toxic. Therefore, there is a need for more effective, less toxic and cost effective antioxidants derived from medicinal plants. Methods: The Stems and flower sample of plants were air-dried, finely ground and extracted by 70% ethanol for 48 hours. The antioxidant activity of three ethanolic extract of medicinal plants (Origanurm vulgare, Teucrium polium and Thymus daensis), were analyzed by five different methods including (1,1-diphenyl-2-picrylhydrazy l (DPPH) radical ,2,2-azinobis- (3-ethylbenzthiazoline -6-sulphonic acid (ABTS) radical cation, Ferricreducing antioxidant power assay (FRAP) , phosphomolybdenum (PMB) and reducing power (RP). For determination of antioxidant components total phenolic content was analyzed. Results: The total phenolic content and flavonoid of medicinal plant extracts ranged from 97.7-140 mgE/g and 34.6-68 mg. Origanurm vulgare had the highest value of total phenol and flavonoid content. There was significant variation in total phenol value of Origanurm vulgare and Thymus daensis (P< 0.05). Origanurm vulgare showed highest activities in ABTS and DPPH assays 747±5.2 and 1906.5±66.5 respectively. Significant difference activities was found in all extracts in FRAP and PMB assays (P< 0.0001). Conclusion: The extracts showed various antioxidant activities in all antioxidant assay systems. Origanurm vulgare extract could be an important dietary source of phenolic compounds with high antioxidant capacity.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Antioxidants , Flavonoids, Phenol

نویسندگان مقاله علی میرزایی | a mirzaee
center of medicine plant, medical school. yasouj university of medical sciences. yasouj, iran
مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج یاسوج - ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی یاسوج (Yasouj university of medical sciences)

هاجر جابری هفشجانی | h jaberi hafashani


عبدالحسین مدنی | a h madani



نشانی اینترنتی http://hmj.hums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-45&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات