|
Hormozgan Medical Journal، جلد ۱۱، شماره ۳، صفحات ۱۸۱-۱۸۸
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی میزان تری گلیسیرید بعد از غذا در بیماران دیابتی نوع ۲ با و بدون سابقه سکته قلبی |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه: بیماریهای قلبی- عروقی از علل عمده مرگ و میر در افراد دیابتی هستند. مطالعات نشان داده اند که هیپرتری گلیسریدمی یک عامل خطر مهم برای بیماریهای قلبی- عروقی می باشد. با وجودی که سطح تری گلیسرید بعد از غذا افزایش می یابد، هنوز ارتباط بین سطح تری گلیسرید بعد از غذا و بیماریهای قلبی- عروقی و انفارکتوس حاد میوکارد در بیماران دیابتی نوع 2 بررسی نشده است. این مطالعه با هدف تعیین سطح پلاسمایی تری گلیسرید قبل و بعد از مصرف غذا در افراد دیابتی نوع 2 با و بدون سابقه سکته قلبی انجام گرفته است. روش کار: در این مطالعه کارآزمایی بالینی از دو گروه بیماران دیابتی استفاده شد. یک گروه 44 نفره از افرادی که دیابت داشتند ولی سکته قلبی آنها حداقل 6 ماه گذشته بود. از همه افراد یک نمونه پس از 12 ساعت ناشتایی و نمونه دوم 2 ساعت پس از صرف صبحانه معمولی (حاوی 315 کیلوکالری) گرفته شد. همچنین وزن و میزان فشارخون سیستولی و دیاستولی دست راست و چپ، دور کمر و دور هیپ و سن افراد در پرسشنامه ثبت شد. داده ها با استفاده از آزمون t مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج: میانگین سن بیماران 56.73±10.26 سال و میانگین وزن 71.76±11.98 کیلوگرم بود. تفاوت معنی داری بین میانگین تری گلیسرید بعد از غذا در بیماران دیابتی که سکته قلبی کرده بودند (236.73±87.5 mg/d) در مقایسه با میانگین تری گلیسرید ناشتا وجود داشت (P< 0.001). در حالی که تفاوت معنی داری بین سطح تری گلیسرید ناشتا و بعد از غذا در بیماران دیابتی که سکته قلبی نکرده بودند، وجود نداشت. نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد سطح سرمی تری گلیسرید بعد از غذا در افراد دیابتی با سابقه سکته قلبی بیشتر از افراد دیابتی بدون سابقه سکته قلبی است. هیپرتری گلیسریدمی بعد از غذا ممکن است یکی از عوامل مهم در ایجاد آترواسکلروز باشد که جهت بررسی آن مطالعات بیشتری پیشنهاد می شود. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
تر یگلیسریدها ، دیابت ملیتوس (تیپ 2) ، سکته قلبی |
|
عنوان انگلیسی |
Postprandial triglyceride levels in type 2 diabetic patients with and without history of myocardial infarction |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Introduction: Cardiovascular disease is a major cause of death in diabetic cases. Studies have shown that hypertriglyceridemia is an important risk factor for cardiovascular disorders. Although triglyceride level is generally increased in postprandial periods, the association between postprandial triglyceride level in diabetic patients and cardiovascular diseases and myocardial infarction (MI) has not yet been investigated. This study was aimed to determine triglyceride level of type 2 diabetic patients with and without history of MI, before and after meal. Methods: This clinical trial study consisted of 2 groups of diabetic patients. The first group included 44 diabetic patients without history of MI. The second ones were 44 diabetic patients that at least 6 months had elapsed since they had MI. Two samples were collected from all patients: 12 hours after fasting and 2 hours after an ordinary breakfast (including 315 Kcal). Weight, systolic and diastolic blood pressures of both hands, waist and hip circumferences, and age were also recorded in the questionnaire. Data were analyzed by t-test. Results: mean age of patients was 56.73±10.26 years. Mean weight was 71.67±11.98 kilograms. There was a statistically significant difference between postprandial (236.73±87.52 mg/dl) and fasting (220.68±91.58 mg/dl) triglyceride levels in diabetic patients with previous MI (P=0.001), while there was no significant difference in diabetic patients without previous MI. Conclusion: This survey revealed that postprandial triglyceride levels in diabetic patients with previous MI is higher than that in patients without history of MI. Postprandial hypertriglyceridemia may be an important factor in atherosclerosis process, hence further investigations is suggested in this concern |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
محمد افخمی اردکانی | m afkhami مرکز تحقیقات دیابت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد (Shahid sadooghi university of medical sciences)
مجید صمصامی | m samsami
الهام مهرآوران | e ehravaran
مریم رشیدی | m rashidi
|
|
نشانی اینترنتی |
http://hmj.hums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-189&slc_lang=fa&sid=en |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
عمومی |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|