|
Hormozgan Medical Journal، جلد ۱۰، شماره ۴، صفحات ۳۴۹-۳۵۶
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی تاثیر مشارکت دانش آموزان پسر بر مصرف شیر و فرآورده های آن در خانواده در بخش جناح استان هرمزگان، سال ۱۳۸۳ |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه: در بین مواد غذایی مختلف، شیر و فرآورده های آن جز اساسی ترین مواد غذایی هستند که نزدیک ترین حالت را به یک غذای کامل دارند. آمار موجود نشان دهنده پایین بودن مصرف این مواد غذایی با ارزش در کشورمان نسبت به استانداردهای جهانی می باشد. این پژوهش، به منظور بررسی تاثیر مشارکت دانش آموزان پسر بر افزایش مصرف شیر و فرآورده های آن در خانواده هایشان در بخش جناح در سال 1383 انجام شده است. روش کار: در این پژوهش تجربی نمونه های مورد پژوهش شامل 95 نفر از دانش آموزان پایه پنجم ابتدایی دو دبستان پسرانه بخش جناح به همراه خانواده های شان بودند که به روش سرشماری انتخاب شده بودند که با در نظر گرفتن میزان درآمد خانواده های آنان به 70 نفر تقلیل یافت. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و چک لیست خود گزارش دهی مصرف شیر و فرآورده های آن در خانواده بود که در ابتدا توسط واحدهای مورد پژوهش قبل از مشارکت دانش آموزان تکمیل شدند. سپس دانش آموزان آموزشهای لازم را توسط پژوهشگر دریافت نموده و پس از آن موارد آموزش داده شده را به مدت 3 ماه در خانواده هایشان پیاده کردند. پس از طی این دوره مجددا پرسشنامه ها و چک لیست خود گزارش دهی مصرف شیر و فرآورده های آن در خانواده توسط آنها تکمیل شد. تجزیه و تحلیل یافته ها توسط نرم افزار SPSS و با استفاده از آزمونهای کای دو و t با سطح معنی دار کمتر از %5 انجام شد. نتایج: یافته های پژوهش نشان داد که دو گروه آزمون و شاهد از نظر عوامل دموگرافیک یکسان هستند. بین میانگین مصرف شیر و فرآورده های آن توسط واحدهای مورد پژوهش در دو گروه آزمون و شاهد قبل از مشارکت دانش آموزان تفاوت آماری معنی داری وجود ندارد. در حالی که بین میانگین مصرف شیر و فرآورده های آن در دو گروه بعد از مشارکت دانش آموزان تفاوت آماری معنی دار وجود دارد (P< 0.0001). نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که مشارکت دانش آموزان پسر باعث افزایش میزان مصرف شیر و فرآورده های آن در خانواده شده است. با توجه به نتایج فوق، پژوهشگر پیشنهاد می کند که از مشارکت دانش آموزان به عنوان یک استراتژی مهم و اساسی در ارتقا سلامت خانواده، استفاده شود. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
دانش آموزان، خانواده، فرآورد ههای لبنی، هرمزگان |
|
عنوان انگلیسی |
The effect of boy students’ participation on consumption of milk and dairy |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Introduction: Milk and dairy products are essential food products that play an important role in human nutrition. The consumption of milk products in Iran is less than other countries. This study was carried out in 2004 to evaluate the efficacy of boy students’ participation on consumption of milk and dairy product by family in Janah city. Methods: This experimental study was conducted on 95 boy students in fifth grade of two primary schools in Janah and their families but decreased to 70 students due to their families’ low income. Demographic questionnaire and family milk and dairy product consumption self-report checklist were filled by two groups before participation. Then the students were educated by researcher and transferred the educational items during three month to their families. After this time two group filled self-report checklist. The data were analyzed using SPSS statistical software, Chi square and t-test with significancy level of less than 0.05. Results: Findings show that case and control groups were similar in demographic factors. The mean consumption of milk and dairy products in two groups before participation was not statistically different. While mean consumption of milk and dairy products in two groups had statistically significant difference after participation (P< 0.05). Conclusion: Participation of boy students has a positive effect on consumption of milk and milk products by families. According to this result researcher suggests encouraging boy students’ participation as a principal and significant strategy for promoting family health. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
عارف فقیه | a faghih دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان (Hormozgan university of medical sciences)
منیره انوشه | m anoosheh
فضل اله احمدی | f ahmadi
فضل اله غفرانی پور | f ghofranipoor
|
|
نشانی اینترنتی |
http://hmj.hums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-222&slc_lang=fa&sid=en |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
عمومی |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|