Iranian Journal of Veterinary Medicine، جلد ۱۲، شماره ۳، صفحات ۱۹۹-۲۰۶

عنوان فارسی اثر افزودن میکروالگای کلرلا اسپ. بر روی برخی از پارامترهای بیولوژیکی و تجزیه و تحلیل نزدیک به کپور معمولی Cyprinus carpio L.
چکیده فارسی مقاله پس زمینه: کلرلا به عنوان مکمل های غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. مطالعات و تحقیقات مختلف در مورد مداخلات میکروالگوها به عنوان مواد غذایی از مدت ها قبل انجام شده است. و یافته شده است که کلرلا از نظر میزان پروتئین و آنتی اکسیدان، دارای مزایایی بالقوه برای سلامتی است. بنابراین، با هدف تشکیل مکمل های غذایی، این جلبک ها در حوضچه های مصنوعی در مقیاس وسیع برداشت می شوند و می توانند به شیوه ای متفاوت از جمله مکمل غذا یا جایگزینی با منبع پروتئین استفاده شوند. اهداف: ارزیابی اثر تغذیه حاوی نسبت های مختلف کلرلا بر برخی از پارامترهای بیولوژیکی در کپور معمولی. روش ها: این آزمایش به مدت 105 روز انجام شد و برای این منظور 200 کرم کپسون Carp carpal L. از ماهی آکواریوم محل در عراق آورده شد. میانگین وزن اولیه میانگین 35.7g بود. ماهی ها به شرایط آزمایشگاهی متصل شده و به مدت 21 روز در آزمایشگاه ماهی / گروه علوم حیوانی / دانشکده علوم کشاورزی / دانشگاه سلیمانیه با پلت های کنترل (29 درصد پروتئین) تغذیه شدند. در ماهی T1 یک رژیم غذایی با رژیم غذایی 0 کلرلا گرم / کیلوگرم تغذیه شد، در حالی که در T2 ماهی با رژیم غذایی حاوی کلرلا 2.5 کیلو گرم در کیلوگرم تغذیه شد، T3 نشان دهنده درمان سوم بود که در آن ماهی ها با رژیم غذایی 5 کلرلا گرم / کیلوگرم رژیم غذایی و در ماهی T4 با رژیم غذایی حاوی 7.5 کلرلا gm / kg تغذیه شد. یافته ها: مطالعه حاضر به وضوح نشان داد که تغذیه جلبکها به عنوان افزودنی خوراکی به طور قابل توجهی پارامترهای بیولوژیکی مورد مطالعه را تغییر داده است. در شاخص Hepatosomatic همه تیمارها به طور معنی داری نسبت به شاهد، شاخص Spleenosomatic و شاهد T4 نسبت به سایر موارد بیشتر بود، در شاخص Gonadosomatic T2 و T4 به طور معنی داری متفاوت بودند، در حالی که T4 به طور معنی داری بیشتر از سایر تیمارها در شاخص Kidneysomatic بود. وزن ماهی بدون علف هرز و وزن بدون علف هرز و سر در بین تیمارها با افزودن کلرلا در رژیم غذایی تفاوت معنی داری دارد. نتیجه گیری: کلرلا می تواند به عنوان منابع غنی از پروتئین برای جایگزینی غذاهای ماهی و یا مواد افزودنی خوراکی در رژیم های انگشتان کپور معمولی با سطوح مختلف استفاده شود. محصولات ایمن و با کیفیت خوب.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کپور معمولی، Gonadosomatic شاخص Hepatosomatic، index، کلرلا،

عنوان انگلیسی Effect of Adding Microalgae Chlorella sp. on Some Biological Parameters and Proximate Analysis of Common Carp Cyprinus Carpio L.
چکیده انگلیسی مقاله Backgrounds: Chlorella is used popularly as dietary supplements. Various studies and researches have been done regarding the intervention of microalgae as foods since a long time ago. And, it is found that Chlorella have potential health benefits, in terms of their protein and antioxidant content. Thus, with an objective of formulating nutritional supplements, this algae are being harvested in artificial ponds on a large scale and could be used in different way such as feed supplemet or a replacement with a source of protein. Objectives: evaluate the effect of feed containing various ratios of Chlorella on some biological parameters in common carp. Methods: The experiment was conducted for 105 days and for these purpose 200 fingerlings common carp C. carpio L. were brought from a local aquarium fish in Iraq. Mean initial weight was 35.7g. The fish were acclimated to laboratory conditions and fed with control pellets (29% protein) prior to the feeding trials for 21 days in fish laboratory/ Dept. of Animal Sciences/ College of Agricultural Sciences/ University of Sulaimani. In T1 fish were fed a diet with 0 Chlorella gm/kg diet,while in T2, fish were fed a diet with 2.5 Chlorella gm/kg diet, T3 represents the third treatment, in which fish were fed on a diet with 5 Chlorella gm/kg diet, and in T4 fish were fed a diet with 7.5 Chlorella gm/kg diet. Results: The present study clearly showed that feeding algae as a feed additive to fish remarkably change the studied biological parameters, in Hepatosomatic index all treatments were significantly differ than the control, Spleenosomatic index the control and T4 were higher significantly than others, in Gonadosomatic index the T2 and T4 were differ significantly while T4 was significantly higher than other treatments in Kidneysomatic index. Fish weight without viscera and weight without viscera & head differ significantly among treatments with the addition of Chlorella the diet. Conclusion: Chlorella can be used as protein rich sources to replace fishmeal or as feeding additives in the diets of common carp fingerlings with different levels. Products that are safe and of good quality.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله nasreen abdulrahman |
Department of Animal Sciences, University of Sulaimani, College of Agricultural SciencesSulaimani, Iraq

Sana Hoshyar Abid |
Department of Animal Sciences, University of Sulaimani, College of Agricultural SciencesSulaimani, Iraq

Aryan Aziz Khidir |
Department of Animal Sciences, University of Sulaimani, College of Agricultural SciencesSulaimani, Iraq

Binayee Bakhtyar Omer |
Department of Animal Sciences, University of Sulaimani, College of Agricultural SciencesSulaimani, Iraq

Dashtee Bahman Hama Rasheed |
Department of Animal Sciences, University of Sulaimani, College of Agricultural SciencesSulaimani, Iraq

Lawk Hıwa Baha Alddin |
Department of Animal Sciences, University of Sulaimani, College of Agricultural SciencesSulaimani, Iraq


نشانی اینترنتی https://ijvm.ut.ac.ir/article_67487_2b8e840f2924e6f4f0b53a29de282d01.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/466/article-466-878288.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات