Iranian Journal of Veterinary Medicine، جلد ۱۲، شماره ۳، صفحات ۲۰۷-۲۱۸

عنوان فارسی تأثیر دو پروبیوتیک لاکتوباسیلوس پلانتاروم و لاکتوباسیلوس بولگاریکوس بر روی عملکرد رشد و نسبت باکتریهای اسید لاکتیک روده کپور معمولی (Cyprinus carpio)
چکیده فارسی مقاله زمینه مطالعه: استفاده از پروبیوتیک‌ها در آبزی پروری تکنیکی نسبتاً جدید است. پروبیوتیک‌ها  با تأثیر فلور میکروبی روده ماهی، پاسخ ایمنی و عملکرد رشد را بهبود می‌بخشند. هدف: این پژوهش جهت ارزیابی تأثیر مکمل‌های غذایی شامل لاکتوباسیلوس پلانتاروم و لاکتوباسیلوس بولگاریکوس بر روی عملکرد رشد و فلور میکروبی روده کپور معمولی صورت گرفت. روش کار: به این منظور 480 قطعه بچه ماهی کپور معمولی (با میانگین وزنg 3 /6  ±40) به‌طور تصادفی در 4 گروه مساوی (با 3 تکرار) تقسیم شدند و تغذیه با جیره‌ی محتوی (1-cfu g) 107× 5 لاکتوباسیلوس پلانتاروم (گروه A)، لاکتوباسیلوس بولگاریکوس (گروه B) و جیره‌ی فاقد مکمل پروبیوتیکی (گروه C) برای 60 روز صورت گرفت. جهت ارزیابی میزان حضور باکتری و تأثیر روی فلور میکروبی سیستم گوارش، تغذیه از روز 60 تا 75 با جیره فاقد پروبیوتیک صورت گرفت. نتایج: نتایج نشان داد که مقدار اکثر شاخص‌های رشد در دو تیمار پروبیوتیکی افزایش معنی‌داری نسبت به گروه کنترل داشت (05/0>P). هرچند ضریب تبدیل غذایی (FCR)  در گروه A (43/0±9/2) و B ((37/0±75/2)) نسبت به گروه کنترل (52/0±88/3) کاهش معنی‌داری نشان داد، ولی ضریب رشد ویژه، درصد افزایش وزن و افزایش وزن روزانه در گروه B نسبت به سایر گروه‌ها به‌طور معنی‌داری افزایش یافت (05/0>P). درصد بقای تیمارها تحت تأثیر تیمارهای پروبیوتیکی قرار نگرفت (05/0P). در روز 30 آزمایش گروه  B بیشترین مقدار لاکتوباسیلوس در مقایسه با گروه شاهد را نشان داد  (05/0>P). کل باکتری‌های روده در روز 30 آزمایش به‌طور معنی‌داری در گروه‌های تغذیه‌شده با پروبیوتیک در مقایسه با گروه شاهد تغییر کرد  (05/0>P). نتیجه‌گیری نهایی: به‌طورکلی می‌توان نتیجه گرفت که لاکتوباسیلوس‌های، استعداد پروبیوتیکی بالایی در بهبود رشد و فلور باکتریایی روده  داشته و بعد از آزمایش‌های فارمی گزینه خوبی به‌عنوان پروبیوتیک ماهی کپور است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effects of Two Probiotics, Lactobacillus Plantarum and Lactobacillus Bulgaricus on Growth Performance and Intestinal Lactic Acid Bacteria of Cyprinus Carpio
چکیده انگلیسی مقاله Background: The application of probiotics to aquaculture is rather new. Probiotics affect the intestinal microbial flora of fish and subsequently modulate its immune response and growth performance. OBJECTIVES: This study was conducted to evaluate the effect of food supplementation with L.plantarum and L.bulgaricus on growth performance and gut microbiota of Cyprinus carpio. METHODS: For this purpose, 480 juveniles of C. carpio (40.2 ±6.3 gr Mean ±SD) were randomly divided into three equal groups (each group in three replicates) and fed with diet containing 5×107 cfu g_1 of Lactobacillus plantarum (group A), Lactobacillus bulgaricus (group B) and control diet (group C) for 60 days. To evaluate the persistent presence of the bacteria and their effects on the microbiota of the digestive system, remained fish of each group were fed with free probiotic diet from day 60 to 75. RESULTS: Results showed that most growth indices of probiotic treated groups were increased compared to control group in all sampling points. Although FCR decreased significantly in Groups A (2.9±0.43) and B (2.75±0.37) compared to control (3.88±0.52), SGR, WGP and DWG increased only in Group B compared to control group (P< 0.05). Two probiotics did not influence fish survival rate compared to control group (P>0.05). Intestinal lactobacillus ratio at days 30 and 60 was significantly higher than the control group (P< 0.05). Group B showed the highest lactobacillus rate among the groups at day 30. Total intestinal bacteria count on day 30 and 60 were significantly higher in probiotic-treated fish compared to the control group (P< 0.05). CONCLUSIONS: It can be concluded that L.bulgaricus can promote growth indices and intestinal Lactic acid bacterial proportion in common carp. Then it can be a proper candidate for a probiotic in common carp after more trials in farm scale.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله Mojtaba Alishahi |
Department of Clinical Sciences, Faculty of Veterinary Medicine, Shahid Chamran University of Ahvaz, Ahvaz, Iran

zahra Tulaby Dezfuly |
Department of Clinical Sciences, Faculty of Veterinary Medicine, Shahid Chamran University of Ahvaz, Ahvaz, Iran

Takavar Mohammadian |
Department of Clinical Sciences, Faculty of Veterinary Medicine, Shahid Chamran University of Ahvaz, Ahvaz, Iran

Mehrzad Mesbah |
Department of Clinical Sciences, Faculty of Veterinary Medicine, Shahid Chamran University of Ahvaz, Ahvaz, Iran


نشانی اینترنتی https://ijvm.ut.ac.ir/article_67122_f8ba96c620508c03c66a3ac94d4bf4de.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/466/article-466-878289.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات